Inđija okupila krem srpskog i svetskog basketa! Bulut je ponovo tu!

Inđija okupila krem srpskog i svetskog basketa! Bulut je ponovo tu!

Vikend uoči Evropskog prvenstva u basketu, u domaćem šampionatu održana su dva turnira, najpre se u subotu igrali u Beogradu, ispred tržnog centra Delta city, dok su u nedelju tereni RODA prvenstva Srbije bili postavljeni u Inđiji.

Kineski Hangzhou u čijem su sastavu srpski basketaši – Vladimir Trajković, Dušan Samardžić, Goran Vidović i Miloš Supica najbolje se pokazao na terenima na Novom Beogradu. Osvajanjem turnira, oni su inkasirali 140.000 dinara za kupovinu u bilo kojoj radnji Delta citija. Drugo mesto uzeli su basketaši Užica, čime su osvojili i 60.000 dinara, dok su se na trećem mestu našli basketaši ekipe Aviator Loćika.

A dan kasnije, uprkos promeni vremena i kiši, pa i promeni terena, vrhunski turnir odigran je u Inđiji.

Turnir je okupio velika imena domaćeg basketa, ali i jedno svetsko ime – Dušan Domović Bulut. Iako već godinama nastupa u Americi, jedan od najboljih koje je ovaj sport iznedrio, iskoristio je boravak u domovini kako bi uveličao događaj poput ovog u Inđiji. Bulut je igrao za ekipu Partizana, koja je na kraju i slavila, a pored njega, u sastavu se našao još jedan nekadašnji reprezentativac, Danilo Mijatović, i uz Marka Stevanovića i Ivana Popovića inkasirao 120.000 dinara.

Partizan je do titule stigao prilično lagano, sa svim pobedama i ubedljivim rezultatima, što je i obeležilo ovaj turnir, pored sjajnih igrača koji su nastupali. Pored sastava crno-belih, tu su bila i braća Žigon, Nemanja i Stefan, Dušan Popović, Milijan Bocka, Uroš Luković…

Crno-beli su u finalu savladali upravo ekipu Way star, koja je porazom zaradila 30.000 dinara i opremu Košarkaškog saveza Srbije, dok je Autokuća Sekulić uzela ček na 10.000 dinara, uz takođe opremu saveza.

A sada se okrećemo nacionalnom timu i šampionatu Evrope, a vi ostanite uz nas, jer – na ulici smo najjači!