I Sokobanja će u finale! Prvi turnir u Nišu ispunio očekivanja

I Sokobanja će u finale! Prvi turnir u Nišu ispunio očekivanja

Dok je basket svet bio u Novom Sadu i pratio čelendžer na kome su trijumfovali basketaši Partizana, RODA prvenstvo Srbije nastavljeno je na terenima širom zemlje, pa se tako igralo i u Nišu.

Na jednom od dva turnira koji se igraju u ovom gradu, Memorijalu „Miloš Miladinović Milda“, tereni su bili postavljeni u otvorenom amfiteatru, kraj Nišave, a do prvog mesta su stigli basketaši ekipe Sokobanja.

Ivan Saičić, Jovan Stamenić, Milan Škundrić i Miloš Supica su odigrali turnir bez greške i sa svim pobedama došli do prvog mesta.

U grupnoj fazi su bili bolji od Neradničkog i KG Wild Boars, dok su potom usledile pobede nad SolutionX3-Radishani, u polufinalu su savladali Leskovac, a u meču za prvo mesto i plasman u veliko finale Čačak. Da su odigrali odličan i ubedljiv turnir govori i podatak da im je najviše poena ubacila ekipa SolutionX3-Radishani u drugom kolu grupne faze, 15, dok su ostali bili daleko ispod.

Ovom pobedom su inkasirali i 100.000 dinara. Drugo mesto je pripalo timu Čačak, koji je tako osvojio 25.000 dinara, a trećeplasiranom Leskovcu je pripalo 10.000 dinara.

Ostanite uz nas, narednog vikenda nas očekuju dva domaća turnira – na ulici smo najjači.