Vreme je za prvi presek: Ko će igrati na 3×3 Serbia Kupu Dejan Dimitrijević No.6?

Vreme je za prvi presek: Ko će igrati na 3×3 Serbia Kupu Dejan Dimitrijević No.6?

RODA prvenstvo Srbije lagano se zahuktava, a u iščekivanju velikog finala, sledi jedan od najvažnijih turnira – Kup Srbije – Dejan Dimitrijević, pa je vreme i za prvi presek.

Dejan Dimitrijević je bio jedan od utemeljivač basketa 3×3 u našoj zemlji a odlukom Upravnog Odbora KSS odlučeno je da upravo ovaj format turnira ponese njegov naziv kao znak priznanja za sve što je učinio za ovaj sport.

Zvanično, drugi turnir po važnosti u 3×3 kalendaru Srbije, vodi na Samobor čelendžer u Hrvatskoj, a kao i ranijih godina igraće se na Zlatiboru, 11. i 12. avgusta.

12 najbolje rangiranih timova iz RODA prvenstva uzeće učešće na Kupu, kao i dva lokalna tima. Po jednu specijalnu pozivnicu dodeljuje Košarkaški savez Srbije i 3×3 Srbija.

Prijave za Kup, kao i prošle sezone, neće biti otvorene, već će učešće uzeti timovi koji su plasman izborili tokom dosadašnje sezone, sakupljanjem bodova na domaćim turnirima.

Tako će u bodovnoj tabeli ući još četiri turnira, pa ekipe imaju priliku da još u Nišu, Leskovcu, Požarevcu i Sokobanji poprave mesto na rang listi.

Izborite se za svoje mesto, mi vam obećavamo spektakl na Kraljevom trgu! Ostanite uz nas, jer – na ulici smo najjači!

Kompletnu renking tabelu timova pogledajte ovde