Novi spektakl na Zlatiboru: Piroćanci „uzeli“ prvo mesto i dva slota za nove turnire!

Novi spektakl na Zlatiboru: Piroćanci „uzeli“ prvo mesto i dva slota za nove turnire!

Petak i subota za nama još jednom su nam pokazali da je Srbija zemlja basketa, Beograd i Zlatibor bili su domaćini fantastičnih 3×3 turnira, na kojima smo imali priliku da uživamo u sjajnim potezima nekih od najboljih srpskih, ali i evropskih basketaša.

Najavili smo ranije spektakl na Zlatiboru i to smo i dobili – Kup Dejan Dimitrijević je još jednom opravdao epitet jednog od najjačih i najvažnijih 3×3 turnira u Srbiji. U skladu sa tim, za ovaj turnir nije bilo prijava ekipa, već se žreb odredio samim učinkom timova u dosadašnjem delu prvenstva Srbije, što znači da smo definitivno gledali najkvalitetnije keipe koje Srbija trenutno ima.

U čevrtfinalu su se tako našle ekipe Uba, Užice, Zlatibor, Blach Hawk, Pirot, Gardoš, Srbija U18, kao i Čačak. Nakon više nego uzbudljivih mečeva – dobiil smo i polufinaliste, a to su bili basketaši Užica i Zlatibora, te Pirota i Čačka. Domaćin je slavio protiv Užica rezultatom 21:19, dok je Pirot bio ubedljiviji protiv Čačka – rezultat je glasio 21:11.

Naravno, u finalu smo očekivali mnogo veću borbu i to smo i imali prilike da vidimo. Pirot, koji je igrao u sastavu: Dragan Bjelica, Nikola Đonlić, Dušan Filipović, Aleksandar Nikolić, pobedio je Zlatibor čine su boje branili: Boško Čorbić, Aleksandar Arsović, Luka Stefanović i Ratko Arsović, rezultatom 21:19 i tako postali novi šampioni Zlatibora, odnosno Kupa Dejan Dimitrijević.

Osim novčane nagrade u iznosu od 100.000 dinara, Piroćancima je ovom pobedom pripao i slot za veliko finale Srbije, kao i slot za Samobor challenher, koji će se održati u Hrvatskoj. Drugoplasiranom timu pripao je ček na 60.000 dinara, slot za veliko finale Srbije, kao i vredne robne nagrade koje je obezbedio Košarkaški savez Srbije.

U meču za treće mesto ekipa Užice 3×3 bila je bolje od Čačka sa 21:13, pa su basketaši Užica dobili ček na 20.000 dinara, dok je Čačanima pripalo 10.000 dinara.

Zaključićemo da je Kraljev trg još jednom bio epicentar najboljeg basketa u Srbiji.