Voždovac 3×3 pobednik turnira u Vrnjačkoj Banji !

Voždovac 3×3 pobednik turnira u Vrnjačkoj Banji !

Roda prvenstvo u basketu 3×3 se ovog vikenda preselilo u Vrnjačku Banju. U najposećenijoj banji naše zemlje, turnir je osvojila ekipa Voždovca savladavši u finalu basketaše Marinosa rezultatom 21:10. Treće mesto pripalo je timu KPZ 012 SV.

 Četvrtfinala:

U prvom četvrtfinalu dana snage su odmerile ekipe 3×3 Voždovac i 3×3 AK Sekulić. Posle početog vođstva Sekulića, timovi su igrali izjednačeno i nijedna nije uspela da ostvari veliku rezultatsku prednost. Čvrsta igra rezultirala je produžecima, gde je pobednik onaj koji prvi postigne dva poena. Voždovac se bolje snašao u produžetku i odneo pobedu rezultatom 14:12.

Naredna utakmica četvrtfinala odigrala je između basketaša 3×3 GMS i Master Kruševca. Od prvog do poslednjeg minuta meča, tim GMS je vodio i nije dozvoljavao protivniku da ga sustigne. Pomogli im je i to što je Master Kruševac imao veliki broj faulova. Preciznim šutem i za jedan i za dva poena, GMS je uspeo da se plasira u polufinale pobedivši rezultatom 21:12.

Treći susret u ovoj fazi takmičenja održan je između timova 3×3 Univers KiM3×3 KPZ 012 Sv. U prvom minutu meča, KPZ je stekao veliku prednost od 5:1 koju su do kraja susreta basketaši te ekipe održavali, čak i uvećali. Sa linije slobodnih bacanja su uspeli da postanu treći polufinalisti turnira, posle pobede od 21:12.

Poslednji susret četvrtine finala Roda 3×3 turniru igrali su ekipe Marinosi i 3×3 Krst. U početnoj fazi utakmice igrao se koš za košem, te nije bilo tima u prednosti, sa nekoliko veezanih realizovanih napada i pogođenom dvojkom, Marinosi su uspeli da se odlepe od protivnika i steknu rezultat 10:4 na sredini meča. Krst je sa nekoliko dobrih napada pokušao da dođe do nerešenog rezultata, ali Marinosi su odbili te nalete, te je rezultat iznosio 16:12 u korist Marinosa.

Polufinala:

U borbi za prvog finalistu našle su se pobedničke ekipe iz prva dva četvrtfinala, 3×3 Voždovac i 3×3 GMS. Do sredine utakmice, viđen je mali broj poena. Rezulat je bio 4:5 u korist GMS-a. Nastavak utakmice protekao je dinamično, uz borbenost obe ekipe. Pri rezultatu 8:7 za Voždovac, GMS je imao priliku da izjednači, ali je basketaš Voždovca to uspeo da zaustavi blokadom. GMS je u poslednjem minutu meča imao nekoliko vezanih napada kojima su mogli da nešto više učine, ali Voždovac je dobrom igrom i preciznom igrom uspeo da postane prvi finalista turira. Rezultat na kraju meča bio je 16:10 u korist Voždovca.

Drugi duel polufinala između KPZa 012 Sv i Marinosa krenula je pogotcima obe ekipe iz prvih napada. Igralo se koš za košem, dok KPZ nije pogodio izvan linije za dva poena i stekao prednost od 5:3. Brzo su Marinosi uzvratili i izjednačili na semaforu. U daljem toku meča timovi su se smenjivali u vođstvu, a Marinosi su brzo ispunili bonus što im je otežavalo put ka pobedi. Pokušavali su basketaši da dvojkama reše utakmicu, ali je viđen veliki broj promašaja. Međutim, Marinosi su pred ulazak u poslednji minut pogodili dvojku preko bloka i sebi zakazali susret sa Voždovcem u finalu turnira. Krajnji rezultat bio je 20:15 za Marinose.

Finale:

U utakmici koja odlučuje šampiona turnira našle su se dve najbolje ekipte turnira, 3×3 Voždovac i Marinosi. Prvi napad pripao je Voždovcu, ali nisu uspeli da ga realizuju. Već u sledećem napadu, uspeli su da pogode za dva poena i povedu na početku meča. Marinosi su svoj prvi poen postigli uz faul, ali nisu uspeli da izjednače sa linije bacanja. Voždovac je prednost u visini iskoristio da dominira reketom. Pored dobre igre u reketu, Voždovac je i iz daljine uspeo da pogađa, što im je donelo prednost od 11:6 na polovini finala. Posle tajmauta, Voždovac je uvećao prenost novim pogotkom za dva poena. Marinosi su imali nekoliko vezanih napada u kojima nisu poentirali, što se odrazilo na rezultat. Uprkos borbenoj igri Marinosa, nisu uspeli da se vrate u meč, te je Voždovac ostvario trijumf rezultatom 21:10 i time postanu pobednici Roda 3×3 turnira u Vrnjačkoj Banji.

Piše: Sara Stojanović