Srbija je u četvrtfinalu! Nastavlja se pohod na svetski tron!
Foto: FIBA3X3

Srbija je u četvrtfinalu! Nastavlja se pohod na svetski tron!

Basketaši Srbije obezbedili su četvrtfinale Svetskog prvenstva stopostotnič učinkom u grupnoj fazi, te su sa prvog mesta stigli do eliminacione faze na šampionatu koji se igra u belgijskom Antverpenu.

Prvog dana turnira, Srbija je imala teške izazove. Prvi meč sa Novim Zelandom okončan je u neizvesnom finišu, trijumfom rezultatom 21:19. Identičan rezultat bio je i u susretu sa Portorikom, i to nakon neverovatnog preokreta našeg nacionalnog tima.

Mogli su ti dueli i na drugu stranu, ali je Dejan Majstorović iskusno zadržao tim na pravoj strani. Jasno je bilo da je Srbija morala da se uigra, sa dva debitanta na velikom takmičenju, nimalo nije bilo lako, ali su se kockice posložile nakon slobodnog dana.

A onda, najubedljivija poebda nad Brazilom, 22:7 i sve sigurnija igra našeg tima. Gotovo da nije bilo opuštnja i praznih minuta za naš tim, što je preneto kasnije i na susret sa Francuskom. Od žreba grupne faze, bilo je jasno da će taj okršaj odlučiti prvopalsiranog, samim tim i direktnog četvrtfinalistu, ali Srbija nakon uvodnih minuta, nije imala problema. Na kraju je upisan trijumf rezultatom 22:15, pa sledi fokus na eliminacionu fazu.

Imao je naš tim i sa tribina veliku podršku, kako u navijačima i ljubiteljima basketa, tako i u stručnom štabu, koji čine Marko Ždero, Danilo Lukić, Goran Vojkić i Stoja Subašić, ali i u nekadašnjem reprezentativcu i najboljem basketašu sveta, Stefanu Stojačiću.

-Mi smo novi tim, Strahinja i ja igramo prvi put za nacionalni tim, prvog dana smo imali i pritiska, ali sada smo dobri. Došli smo da budemo zlatni – kazao je debitant Marko Branković nakon poebde nad Francuskom.

Pa, napred momci!