Turbulentna i uspešna sezona se bliži kraju: Šta je stalo u deset sezona

Turbulentna i uspešna sezona se bliži kraju: Šta je stalo u deset sezona

Basketaška sezona RODA prvenstva Srbije 2021 se bliži kraju.  Prvog septembra Srbija će dobiti šampiona, a obzirom na pauzu zbog koronavirusa, svi su se uželeli vrhunske igre, pa pozivamo sve zaljubljenike da nam se pridruže na Trgu Republike u Beogradu i navijaju za svog favorita.

Ova godina svakako da je bila turbulentna zbog aktuelne pandemije virusa, ali uprkos brojnim problemima, može se reći i veoma uspešna.

Basket je prvi put u istoriji bio učesnik Olimpijskih igara, a Srbija je osvojila bronzanu medalju, reprezentacija do 17 godina sprema se za učešće na Evropskom prvenstvu, dok će sastav do 23 igrati na Svetskom prvenstvu u Mongoliji.

Što se timskih uspeha tiče, Liman je i dalje prvoplasirana ekipa na svetu, dok je Ub vodeći na turu sa sakupljenim bodovima na čelendžerima i mastersima ove sezone. Dušan Domović Bulut se okušao u BIG3 ligi i još jednom oduševio planetu sjajnim potezima, a prvi basketaš sveta na FIBA rang listi je Aleksandar Ratkov, Limanov basketaš i reprezentativac Srbije.

Prethodnih sezona, više smo se bavili basketom u kolicima, podsetimo, prvi smo organizovali lige, zajedno sa lokalnim organizatorima i klubovima u Nišu i Novom Sadu, a fokus je bio i na ženskom basket.

Ove godine pak, forsirane su mlađe kategorije, pa smo na tunririma imali juniore, kadete i mlađe.

2012. godine krenuli smo u avanturu zvanu razvoj basket 3×3. Godinu dana kasnije, organizovan je prvi turnir za basketaše u kolicima, dok je 2017. na Adi Ciganliji održan prvi woman challenge, a na čak sedam terena igralo je 73 ekipa.

Nastavljamo…