Krupanj se ne šali: Nova titula, ovog puta na domaćem terenu!

Krupanj se ne šali: Nova titula, ovog puta na domaćem terenu!

Sada smo već navikli da nam Krupanj uvek priredi basketaški spektakl, a tako je i ove sezone.

Podsetimo, pre samo godinu dana turnir u Krupnju proglašen je turnirom A kategorije, a poverenje su definitivno opravdali. Titulu je ponela domaća ekipa Krupanj, koja je i ovog vikenda pokazala da srpski basket na nju može računati.

U grupnom fazi takmičenja gledali smo odlične mečeve, vrhunske poteze i još jednom smo se uverili zašto uvek kažemo da se u Srbiji igra najbolji basket. U četvrtfinalu,Muzzik je savladao Skoje rezultatom 20:18, domaćin Krupanj je sa 21:16 pobedoi Osmicu, dok je Troy bio izuzetno ubedljiv protiv Obrenovca 21:8, a Mrčajevci su posle velike borbe pobedili Sremsku Mitrovicu rezultatom 22:16.

U polufinalu gledali smo još bolje mečeve. Veliku borvu vodili su Mrčajevci i Krupanj, a uz podršku publike slavili su domaćini sa 20:18. Manje uzbudljivo i neizvesno bilo je u drugom polufinalu, Troy je slavio protiv Muzzika sa 21:13.

Veliko nevreme je donelo pauzu, ali nas nije zaustavilo. Brzo smo stigli i do finala, a tamo smo gledali sjajan duel. Posle velike borbe i nezvesnosti, Krupanj je uspeo da opravda ulogu favorita i na kraju slavi 18:15 protiv ekipe Troy 3×3, te tako dođe do nove titule u prvenstvu Srbije i vredne novčane nagrade.

U Krupnju smo gledali i juniore, a najbolje su se pokazali basketaši ekipe Strugi 3×3, koji su u polufinalu najpre eliminisali Praznu Čašu (21:10), a zatim u finalu bili bolji od Palkisa sa 21:15.

Prvenstvo Srbije nastavlja se već sledećeg dana, na redu je Loćika.

Podržano od: Laško pivo, Admiralbet, Triglav osiguranje, Roda, Intersport.