Počela je još jedna RODA 3×3 sezona, Krupanj na startu pokazao šampionske ambicije

Potrajala je pauza između dve sezone, pa je i taman zakazan početak RODA prvenstva Srbije, odložen zbog tragedije koja je pogodila zemlju. Sport je razumljivo pao u drugi plan, ali je i konačno i odigran prvi turnir, a šampioni na startu sezone su basketaši Krupnja.

Ekipa koja je mnogo prikazala prošle sezone, sada se pojavila u novom sastavu i u Velikom parku, u  Kragujevcu, stigla do titule u konkurenciji 32 tima.

Veliko interesovanje vladalo je za ovaj turnir, očekivano. Uželeli su se igrači dobrog basketa, a u toj euforiji, najbolje su se snašli Milan Milošević, Filip Pejović, Dušan Popović i Nikola Tašić.

Krupanj je bio siguran u grupi i sa dva trijumfa otišao u osminu finala i tamo upisao ubedljivu pobedu. Usledila su još dva laka trijumfa do finala, a u meču za titulu bili su bolji od ekipe Hangzou sa 21:19. Tako su stigli do čeka od 100.000 dinara, ali i odmah na prvom turniru obezbedili učešće u veliko finale. Drugo mesto je pripalo poraženom finalisti, kao i ček na 30.000 dinara, dok su se na trećem našli reprezentativci Srbije do 23 godine, koji su inkasirali 20.000 dinara. U seniorskoj konkurenciji, već na prvom turniru viđena je nikad jača konkurencija i 32 tima.

U Kragujevcu su igrale i mlađe kategorije, a domaći sastav, ekipa Kragujevac je sa stopostotnim učinkom od tri pobede, osvojila prvo mesto i ček na 10.000 dinara. Drugo je pripalo ekipi Slodeks, a trećeplasirani su basketaši tima Sveta.