Krupanj je novi šampion Subotice!

Krupanj je novi šampion Subotice!

Ovog vikenda održan je još jedan 3×3 turnir u okviru RODA prvenstva Srbije, a Subotica je ugostila neke od najboljih domaćih ekipa.

Navikli smo da na ulicama Srbije gledamo vrhunski basket, pa je tako bilo i ovog puta. Subotičani su se pokazali kao sjajni domaćini, a naši basketaši su potvrdili da su jedni od najboljih na svetu.

Dok se reprezentacija nalazi u Tokiju, gde je očekuju Olimpijske igre, na terenima širom Srbije je gotovo podjednako uzbudljivo, a basketaši Krupnja došli su nove titule, pošto su u finalu pobedili Ub rezultatom 21:19.

Nakon sjajne i uzbudljive grupne faze, u Krupanj je u polufinalu pobedio Čuku (21:16), dok je Ub bio sigurna protiv Ralje (22:15).

Pre nego što smo se okrenuli finalu, atmosferu su zagrejali juniori, koji su odigrali finalni meč, a titula je pripala Odžacima, pošto su slavili protiv Izviđača 9:7.

Nakon toga usledila je borba za titulu u seniorskoj konkurenciji, a tu su snage odmerili Ub i Krupanj. Psebno treba napomenuti da se na teren vratio Danilo Mijatović, dobro poznato lice u svetu basketa i osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, sa reprezentacijom Srbije.

Naravno, najbolji su nagrađeni vrednim nagradama. Osvajaču turnira pripao je ček na 100.000 dinara, dok je drugom finalisti pripao ček na 20.000 dinara i sportska oprema Košarkaškog saveza Srbije, koju su dobili i trećeplasirani.

Vremena za pauzu nema, već narednog vikenda smo ponovo na terenu, ovog puta u Bačkoj Topoli.