Basket se vratio u Pančevo, Užice nastavlja dominaciju!

Basket se vratio u Pančevo, Užice nastavlja dominaciju!

Basket 3×3 odavno je osvojio srca publike širom Srbije, a dobro poznati zvuk lopte na terenu – jasan je poziv da je vreme da izađemo napolje i uživamo u čarobnoj igri.

Ovog puta čuli smo ga u Čačku i Pančevu, gde se zaustavio RODA 3×3 karavan. Prvenstvo Srbije polako ulazi u samu završnicu, a ovog vikenda domaćini turnira bili su Čačak i Pančevo. Pa, krenimo redom:

Subota je bila rezervisana za gradski trg u Čačku, gradu koji je poslednjih pet godina prepoznat kao domaćin vredan turnira A kategorije. U skladu sa tim, imali smo priliku da na terenu gledamo neke vrhusnke timove i veliku borbu za svaku loptu.

Svaki koš mogao je biti presudan za velike nagrade koje su čekale učesnike, a kao najbolji pokazali su se basketaši Čačak 3×3, koji su u velikom finalu slavili protiv tima Muzzik MTS, rezultatom 18:14. Zahvaljujući tome osvojili su ček na 100.000 dinara, dok je drugoplasiranoj ekipi pripala novčana nagrada u iznosu od 20.000 dinara.

Samo dan kasnije, RODA 3×3 karavan preselio se u Pančevo, koji nas je ugostio nakon šest godina pauze. Na Trgu Kralja Petra imali smo priliku da gledamo zaista vrhunski basket, a nagrada je bila izuzetno vredna – plasman u veliko finale Srbije. Iz turnira u turnir ove sezone, ekipa Užice 3×3 je sve bolja i bolja i pokazuje nam da možemo ozbiljno računati na njih, a ovog vikenda došli su do nove titule.

Pančevo je „pokoreno“ pobedom u finalu nad ekipom Bionord PRO, sa 17:12. Pored plasmana u veliko finale, nagrađeni su i čekom na 100.000 dinara, dok je za poraženog finalistu rezervisano 35.000 dinara, kao i vredne robne nagrade.

Bio je to još jedan uzbudljiv vikend, a narednog nas čeka još više uzbuđenja – RODA 3×3 karavan seli se Krupanj, pa onda u Beograd, tačnije Delta City, dok je 3. septembar rezervisan za Inđiju.

Pored toga, do kraja regularnog dela šampionata, preostali su nam još turniri u Novom Sadu, Kosovskoj Mitrovici, Staroj Pazovi i Raškoj, što znači da nema još mnogo vremena – veliko finale se bliži!