Vukovi do krune u Vrnjačkoj Banji! Ubedljiv trijumf doneo im finale Srbije!

Vukovi do krune u Vrnjačkoj Banji! Ubedljiv trijumf doneo im finale Srbije!

Nakon što su Banovci protekle nedelje stavili ozbiljan zadatak ostalim organizatorima, karavan RODA prvenstva Srbije preselio se u Vrnjačku Banju, a do šampionskog naslova stigli su basketaši ekipe Vukovi.

Neke od najboljim domaćih ekipa uzele su učešće na turniru koji se igra na Trgu Kulture, te su pored seniora, učestvovali i juniori, a šampion u mlađoj konkurenciji su igrači tima Zaboravljeni asovi.

Vukovi su pak na ovom turniru prošli prilično lagano, što se da primetiti i prema rezultatu. U finalu su bili i više nego ubedljivi, a pala je ekipa Loćike rezultatom 21:3.

Vukovi, koji su igrali u sastavu Minja Todorović, Lazar Lugić, Ivan Nedeljković i Đorđe Kostić, su u duelu za titulu imali veliku prednost od 15:0, kada je usledio prvi poen rivala, te je do kraja bilo pitanje razlike kojom će slaviti. Konačnih 21:3 postavio je mladi Minja Todorović.

U polufinalnom susretu pak, Vukovi su savladali Mrčajevce sa 21:10, dok je Loćika bila bolja od ekipe Muzzik sa 21:17, pa je treće mesto u Vrnjačkoj Banji na kraju pripalo timu Mrčajevci.

Bilo je interesantno u prvom delu turnira, ali je prava neizvesnost usledila tek u četvrtfinalnoj fazi. Vukovi su opravdali ulogu favorita u okršaju sa Pančevom, te su slavili rezultatom 22:14. Mrčajevci su u duelu od koga se očekivalo da bude znatno neizvesniji, eliminisali tim HotelSunce Sokobanja – 22:15, dok je Muzzik u egal meču savladao Kapetanovinu rezultatom 18:16. Poslednje četvrtfinale pripalo je ekipi Loćike, koja je sa 20:19 trijumfovala u okršaju sa timom Šabac KLX.

I ovaj turnir održan je uz pomoć prijatelja – pivo Laško, Intersport, RODA i Triglav osiguranje.

Sutra se selimo u Smederevsku Palanku, ostanite uz nas, jer – na ulici smo najjači!