Liman konačno na domaćim terenima – titula u Karlovcima!

Liman konačno na domaćim terenima – titula u Karlovcima!

Sada već tradiocionalno, svaki vikend u Srbiji donosi barem dva fantastična 3×3 turnira u okviru RODA prvenstva Srbije.

Još jedan uzbudljiv turnir ovog vikenda igra se na terenima RODA prvenstva Srbije, a domaćin je Banatski Karlovac. Nakon što smo juče dobili šampiona Basket Festivala u Svilajncu, ekipu Pirota, preselili smo se na severoistok zemlje.

A, tamo nas je sačekao pravi basketaški spektakl. Već smo vam pisali o učesnicima četvrtfinala, a nakon više nego uzbudljivih mečeva – dobili smo i novog šampiona. Pa, krenimo redom…

U prvom četvrtfinalu ekipa Yaris Gang savladala je tim Kombi Prevoz rezultatom 22:15, dok je Liman bio ubedljiv pprotiv Čuke – 21:12. Mrčajevcu su dobili Autokuću Sekulić sa 21:15, dok su basketaši tima Gardoš bili bolji od Brega sa 18:15.

Nakon toga usledila su polufinala, a ona su nam donela fantastičnu borbu, verovatno čak i mnogo bolju nego što smo očekivali. Ekipa Mrčajevaca borila se do poslednjeg momenta i zaradila velike aplauze na kraju, iako je poražena 19:21 od Limana. Sredinom meča Mrčajevci su stigli i do izjednačenja, potom i do 19:19, te su imali priliku i da pobede. Forsirali su šut za dva poena, ali je njihove promašaje kaznio Nebojša Kilijan, koji je dvojkom rešio pitanje pobednika i odveo Liman u finale.

U drugom polufinalu snage su odmerili Yaris Gang i Gardoš. I u ovom polufinalu gledali smo fantastičnu igru oba tima – ređali su se poeni na obe strane, a samo nekoliko sekundi pre kraja rezultat je bio nerešen 19:19, pa smo otišli u produžetak. Yaris Gang je uspeo da preokrene ovaj meč i na kraju rezultatom 21:19 prođe u finale!

A u finalu – Liman je startovao silovito. Oduševili su nas momci iz Mrčajevca, ali rešenje za velikog šampiona nisu imali. Rešetao je Kilijan, nije zaostajao Pašajlić, a proradio je i šut Kojića, pa je Liman sigurno koračao ka prvoj tituli na domaćim terenima ove sezone.

Na kraju je presudio Kojić – novom dvojkom i konačnim rezultatom 21:9. Treće mesto osvojila je ekipa Mrčajevci.

I ovaj turnir igra se u saradnji sa našim prijateljima – RODA, pivo Laško, Intersport, Triglav osiguranje i Admiral Bet.