Uzbudljiv 3×3 vikend: Svilajnac uhvatio zalet, nova titula i za Partizan!

Uzbudljiv 3×3 vikend: Svilajnac uhvatio zalet, nova titula i za Partizan!

Da je Srbija zemlja košarke i basketa – odavno smo naučili, a sada dok iščekujemo početak Svetskog prvenstva za košarkaše, širom naše zemlje održavaju se basketaški turniri koji su pravi spektakl!

RODA 3×3 prvenstvo Srbije godinama unazad pokazuje koliko zemlja ima talenata, naročito kada se radi o igri tri na tri, a ovig vikenda imali smo priliku da uživamo u mečevima koji su se odigrali na turnirima u Požarevcu i Sokobanji. Navikli smo na vrhunske ekipe poput Novog Sada, Limana, Uba, Zemuna i tako dalje, ali svakog vikenda se uverimo da Srbija „krije“ još mnogo kvalitetnih timova i talentovanih basketaša.

Tako je bilo i ove nedelje, RODA karavan je najpre posetio Požarevac, koji je već osmo put za redom ugosio neke od najboljih srpskih basketaša. Definitivno važi za jedan od najjačih i najkvalitetnijih turnira, a „Gradsko sokače“ je i ove subote gledalo fantastične poteze i veliku borbu za svaku loptu.

Imali su basketaši za šta i da se bore, jer je ovaj turnir nosio i vredne novčane nagrade, pa je tako pobedniku pripao ček na 120.000 RSD, drugoplasirani tim je nagrađen sa 20.000 RSD, a momcima koji su se okitili bronzanim medaljama pripala je i oprema Košarkaškog saveza Srbije.

Basketaši Partizana su u ovom gradu igrali u kombinovanom sastavu, ali ih to nije sprečilo da se odmognu titule, pošto su u velikom finalu slavili protiv Svilajnca rezultatom 21:12. Više nego ubedljivo, ali uzbuđenja nije nedostajalo, u šta su mogli da se uveri svi koji su se našli na licu mesta.

Samo dan kasnije, RODA karavan se premestio u Soko Banju, koji je nosio i slot za završni turnir u Beogradu, kao i vredne novčane nagrade. Naime, pobednik je postao bogatiji za 140.000 RSD, drugoplasirani za 40.000 RSD, trećeplasirani za 30.000 RSD, a nagrađeni su i basketaši koji su završili na četvrtoj poziciji – sa 20.000 RSD.

Na turniru koji nosi naziv „Memorijal SLobodan Čikarić“ najbolje su se pokazali basketaši Svilajnca, koji su osvojili tituli nakon pobede u finalu nad ekipom Kruševca, sa 21:16. Za jedan vikend – drugo pa prvo mesto, zaista veliki uspeh za momke iz Svilajnca.

A, već narednog vikenda nastavljamo dalje, selimo se u Babušnicu, dok nas pre toga očekuje i Kup na Zlativoru. Vredi ostati uz 3×3 ekipu!