Ub je novi šampion Beograda!

Ub je novi šampion Beograda!

Kalemegdan i basket 3×3 su uvek idelana kombinacija, a tako je bilo i ove nedelje kada smo održali još jedan turnir u ovkritu prvenstva Srbije. Godinama unazad se igra sjajan basket širom Srbije, pa to nije izostalo ni ovog puta.

Posle celodnevnog vrhunskog basketa, bilo je jasno – Ub je šampion turnira u Beogradu i to nakon što je velike borbe i sjajne utakmice pobedio Krupanj.

U prvom četvrtfinalnom duelu, Ub je savladao G-Unit sa 21:9. Ralja Grand Slot je u neizvesno duelu, u penal završnici, trijumfovali nad ekipom Anonimusi sa 21:20.

Krupanj je načinio podvig i dvojkom u produžetku eliminisao Pirot sa 21:19. Poslednji četvrtfinalista postala je ekipa Džakova, koja je sa 18:14 savladala Prašinu.

Prvo polufinale, bolje je otvorila ekipa Ralje, ali su nakon 0:2, Ubljani preokrenuli. Ipak, sredinom duela, Ralja je imala poen prednosti. Neizvesno je bilo i nakon bacanja Brankovića i Stojačić, dok je sa druge strane, Ralja bila sigurna ispod koša.

Razliku je na tri i po minuta do kraja, napravio Pašajlić, 14:10. Nije se predala Ralja, pa su preko Aleksića, sa penala prišli na – 1, ali su ubrzo i preokrenuli, 16:15.

Ub je prednost vratio dvojkom Stojačića, da bi Edin Vesković uneo neizvesnost u finišu, 18:18. Dobra rola Brankovića na kraju je donela prvog finalistu, 21:18 za Ub.

Džakovi su u polufinalu bili desetkovani, te igrali bez Lazar Popovića. Ipak, u prvim minutima se to i nije toliko primetilo, jer su bili u egalu. Međutim, sredinom duela,

Krupanj je imao dva poena prednosti, dok je Džakove polako sustizao umor. Trajković sa jedne i Kilijan sa druge strane su priredili šuterski okršaj. Na kraju uspešnija je bila ekipa Krupnja koja je slavila sa 21:16.

U velikom finalu sastale su se ekipe Krupnja i Uba. Na startu utakmice videli smo veliku borbu dveju ekipa, a nakon4:2, Ub je stigao i do davelike prednosti od 11:5. Tek što se rasplamsala borba i Krupanj smanjio zaostatak, Stojačić je pogodio tri poena i tako ponovo „odlepio“ Ub na prednost od pet poena.

Međutim, nisu se predavali igrači Krupnja, pa su uz dva atraktivna zakuzavanja ponovo prišli na samo dva poena zaostatka, ali i na to je imao dogor Ub, tačnije Pašajlić, koji je izveo izuzetno zakucavanje.

Došao je Ub na samo dva poena od pobede i titule, jedan je dodao Stojačić polaganjem, a Brankovićevo kucanje nije prošlo, pa je morao na liniju penala. Imao je Branković dva bacanja, ali prvo je bilo dovoljno da se Ub raduje.