Završene kvalifikacije i grupe, sledi nokaut faza na turniru u Kragujevcu

Završene kvalifikacije i grupe, sledi nokaut faza na turniru u Kragujevcu

Prestonica Šumadije bila je domaćin novog, prvog u A kategoriji, turnira u okviru RODA 3×3 prvenstva Srbije. Posle Mokrina i sjajnog turnira, Kragujevac je sa sobom doneo još jedan spektakl. Pored toga što se turnir preselio u svoje prirodno okruženje, odnosno Trg Radomir Putnik, treba napomenuti i da je uvršten u proslavu dana grada Kragujevca koji se obeležava na Đurđevdan. Sve ovo bilo je dovoljno da privuče ogroman broj zaljubljenika u ovaj sport koji su turnir učinili još boljim.

Turnir je počeo kvalifikacijama kroz koje su ekipe Kragujevac, Konstantin 3×3, 3×3 KV, Nemanjića orlovi, Korisnik i Palkis tražile plasman u glavni deo žreba. Šest timova bilo je raspoređeno u dve grupe, iz kojih je samo prvoplasirana ekipa išla dalje.

Ekipa Nemanjića orlovi ubedljivo je završila kao prva u svojoj grupi i tako sa dve pobede nad Konstantinom i 3×3 KV-om rezultatom 21:13 odnosno 16:11, našla svoje mesto u grupi C.

Po završetku svoje utakmice igrač Nemanjić orlova, Nemanja Mitić istakao je:
Odigrali smo dobre utakmice, ja sam bio tu da obavim te prljave poslove, manje sam šutirao. Saigrači su ogirali sjajno i idemo dalje“.

Sa druge strane u grupi B, posle velike borbe sa ekipom Palkis u meču koji je direktno odlučivao o tome ko će biti poslednji učesnik glavnog dela žreba, tim Kragujevca obezbedio je plasman u glavnu grupu D.

Igrač Kragujevca, Uroš Nikolić nakon odličnog meča rekao je da se oseća sjajno posle plasmana u glavni žreb, ali i da je ekipa Palkisa takođe zaslužila prolaz dalje, međutim bilo je mesta samo za jednu ekipu.

Tako su na dominantan i ubedljiv način, plasman u glavni deo žreba obezbedili Nemanjića orlovi, ali i ekipa Kragujevac.

Pored pomenute dve, na glavnom žrebu turnira našlo se još 10 ekipa, Slodes Beograd, KPZ 012, 3×3 Kruševac Master, Ljig 3×3, 3×3 Aranđelovac, 3×3 KG Wild Boars, 3×3 Zlatibor, Wolves 3×3, 3×3 Pale i 3×3 GMS . Timovi su bili raspoređeni u četiri grupe od po tri ekipe, a dve najbolje plasirane išle su u nokaut fazu.

Grupna faza sa sobom je donela izuzetno uzbudljive mečeve i samo nagovestila ono što nas čeka u nokaut fazi turnira u Kragujevcu. Velika želja za neke nije bila dovoljna da nastave takmičenje i posle grupne faze, dok je za druge talenat bio glavni vodič u prolasku dalje. Evo ukratko kako je to izgledalo po grupama.

Grupa A (KPZ 012, 3×3 Kruševac Master, Ljig 3×3)
Velika borba odlikovala je prvi meč grupne faze u kome je ekipa KPZ-a savladala tim Ljiga 3×3. Posle početnog poraza ekipa Ljiga 3×3 pobedila je tim 3×3 Kruševca i tako ostala u igri za četvrtfinale, da bi KPZ 012 svojom novom, neizvesnom pobedom obezbedio plasman dalje te sa sobom povukao i Ljig 3×3.

Grupa B (Slodes Beograd, 3×3 Aranđelovac, 3×3 KG Wild Boars)
Branilac titule iz Mokrina, Slodes Beograd uspešno je, pobedom nad 3×3 Wild Boars, započeo i ovaj turnir. Tim Wild Boars je ipak pobedom u sledećem meču prošao kao drugoplasirani iz grupe B pošto je Slodes iz Beograda opravdao ulogu favorita te u poslednjem meču grupe savladao Aranđelovac i sa prvog mesta prošao u četvrtfinale.

Grupa C (3×3 Zlatibor, Wolves 3×3,Nemanjića orlovi)
Posle dve pobede u kvalifikacijama ekipa Nemanjića orlovi ostvarila je i treću pobedu savladavši tim Zlatibora. Međutim ekipa Wolves 3×3 uspela je da savlada Nemanjiće i time zakomplikuje grupu C. U poslednjem meču grupe savladali su i ekipu 3×3 Zlatibor pa kao prva ekipa grupe prošli u četvrtfinale. Sa druge pozicije grupe C prošla je ekipa Nemanjića orlovi.

Grupa D (3×3 Pale, 3×3 GMS, Kragujevac)
3×3 Pale je u prvom meču grupe D bio bolji od umornih Kragujevčana. Kragujevac je i zvanično ostao bez šansi za plasman posle poraza od 3×3 GMS-a. Dok je u borbi za prvu poziciju tim 3×3 Pale savladao GMS i tako sa dve pobede prošao u nokaut fazu.

Novak Marković