Smederevo, Babušnica, pa memorijalni turnir Ivan Ica Jovanović
Foto: 3x3serbia

Smederevo, Babušnica, pa memorijalni turnir Ivan Ica Jovanović

Ovogodišnja sezona RODA prvenstva Srbije bliži se kraju, a pretposlednjeg vikenda tereni će biti postavljeni u tri grada.

Najpre će se u subotu igrati u Smederevu i Babušnici, dok je nedelja rezervisana za memorijalni turnir Ivan Ica Jovanović, u Nišu.

Organizatori najavljuju spektakl u Smederevu, a o visini očekivanja govori i novčana nagrada šampionu, koja iznosi 150.000 dinara.

Turnir koji će se održati po drugi put, već je zalaganjem organizatora u A kategoriji, a tereni će biti postavljeni na Glavnom gradskom trgu i igraće juniori i seniori.

Takođe, u subotu će se igrati i na jugoistoku zemlje, u Babušnici, a karavan će biti u samom centru grada. Kao i u Smederevu, igraće juniori i seniori, a i orgnizatori ovog turnira su se istakli visokim nagradama, pa tako šampiona u juniorskoj konkurenciji očekuje ček na 50.000 dinara.

Niš pak godina važi za jedan od najjačih turnira domaćeg prvenstva, a nosi ime po košarkašu i basketašu ekipe Tropa de Elite, koji nas je prerano napustio, Ivanu Ici Jovanoviću.

U nedelju će se najbolji basket igrati na Trgu kralja Milana, od 14 sati. Pored seniora, igraće i ekipe u juniorskoj konkurenciji, a sjajni organizatori su obezbedili novčane i robne nagrade.