Niš: Wolves je novi šampion!

Niš: Wolves je novi šampion!

Basketaši ekipe Wolves trijumfovali su na Memorijalnom turniru Ivan Ica Jovanović koji je održan u Nišu. U finalu, ekipa iz Smederevske Palanke je bila bolja od Ralje Grand Slot, dok je treće mesto pripalo ekipi Podgorica Kodio.

Nakon polufinalnih mečeva, odigran je i prijateljski meč između Icinih prijatelja, u znak sećanja na basketaša i košarkaša iz Niša koji nas je prerano napustio, te ovaj turnir nosi njegovo ime.

Brzo je na startu finala krenula ekipa Wolves i povela sa 2:0. Međutim, bio je ovo duel snažnih ekipa, te se očekivala velika borba tokom čitavog okršaja. Ralja je gotovo dva minuta bila bez poena, a onda je usledila dvojka Pejovića, 2:2.

Ostao je potom Pejović sam na liniji za dva, pa je Ralja otišla na 5:2. Popović je smanjio zaostatak, ali je Pejović bio u šutetskoj seriji, pa je Ralja držala vođstvo. Blagojević je našao Edina, te preko snažnog čuvara pogodio za – 1.

Kombinovali su basketaši iz Smederevske Palanke u napadu, te konstantno držali priključak, dok je Blagojević pogodio za 9:9 na dva minuta do kraja.

Preuzeli su basketaši ekipe Wolves prednost, dok je pokušaj Pejovića za dva izašao iz koša, a Blagojević je pogodio za 12:9. Prelomili su igrači iz Palanke i nakon penala, koševima Popovića upisali pobedu, 14:9.

Pobendiku turnira pripao je ček na 100.000 dinara, dok je drugom finalista pripala nagrada od 20.000 dinara i sportska oprema Košarkaškog saveza Srbije.