SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Usled pojedinih, po našem mišljenju negativnih dešavanja u poslednje vreme, prinuđeni smo da se obratimo kompletnoj javnosti i na taj način da do nje dođe kompletna i adekvatna informacija. Od samog osnivanja, 2013.godine, Nacionalni sportski savez 3×3 basket je podržavao svaki klub i njegovu aktivnost, kako bismo zajedničkim snagama popularisali ovaj sport, koji je u međuvremenu se našao u olimpijskoj porodici, a ljubiteljima sporta ostvarenim uspesima priuštio trenutke zadovoljstva i ponosa. Vrata našeg saveza, kao krovne organizacije 3×3 basketa u našoj zemlji stalno su bila otvorena za sve klubove i pojedince, koji žele da na određeni način daju doprinos daljoj popularizaciji i unapređenju ovog sve popularnijeg sporta u planetarnim razmerama. U sadašnjem trenutku u članstvu je 17 klubova, odnosno, zasebnih pravnih lica sa tendencijom daljeg rasta.

Ono što želimo da istaknemo jeste da je upravo podrškom sa strane Nacionalnog sportskog saveza 3×3 basket došlo do toga da, između ostalih, udruženje Aviator 3×3 (Locika Aviator 3×3) bude prepoznat i finansiran u određenoj meri sredstvima iz budžeta lokalne samouprave, čak i u trenucima kada nije ispunjavao sve uslove za tako nešto, a što se može proveriti kod nadležnih službi.

I pored toga ovaj subjekt je iskazao nepoštovanje svog matičnog saveza, time što je ušao u organizaciju turnira sa privatnim i nepriznatim licem od strane Košarkaškog saveza Srbije, pod čijim okriljem u uslovima krajnje legitimnosti funkcioniše Nacionalni sportski savez 3×3 basket. Takve gest od strane Udruženja Aviator 3×3 je inicirao isključenjem iz matičnog saveza, shodno odredbama svih obavezujućih i opšte poznatih akata. Odluka o isključenju, većinom glasova, doneta je na sednici Skupštine, a o istoj su obavešteni svi relevantni faktori u smislu lokalne samouprave,  nadležnog Ministarstva i saveza, bez toga da se ona “provlači” kroz medijske stupce. U njoj se kaže i da Udruženje Aviator 3×3 može da nastavi svoje angažovanje u takmičarskom delu, ali da sa druge strane, ubuduće, ne može na bilo koji način da utiče na donošenje odluka vezanih za rad i delovanje Nacionalnog sportskog saveza 3×3 basket. U tom sportskom delu, pomenutom Udruženju želimo puno uspeha u takmičenjima, a odluka koju smo doneli ima za cilj isključivo da zaštitimo svoja prava, budući da je aktivnostima koje smo pomenuli u ovom obraćanju, klub izašao iz okvira svojih nadležnosti i počeo da se bavi poslovima za koje nema ovlašćenja.

Na sve to nadovezao se i pokušaj obmanjivanja javnosti pogrešnim informacijama o celokupnom ovom “slučaju”, što je dovelo do narušavanja ugleda samog saveza i našem olimpijskom sportu. Kako bismo  se zaštitili i od ovakvih negativnij dejstava, u najskorijem mogućem vremenu, naš pravni tim, pokrenuće sve radnje prema licima koja su u obraćanju javnosti i putem društvenih mreža u velikoj meri tendenciozno izneli informacije koje u kompletnoj meri odudaraju od istine.