Partizan je novi šampion Srbije! Grmi grad!

Partizan je novi šampion Srbije! Grmi grad!


Basketaši Partizana novi su šampioni Srbije! U neizvesnom i ludom finalu savladali su nakon preokreta desetkovani Ub sa 15:14. Treće mesto pripalo je ekipi Hangzhou. Na kraju je nagrađena i najbolje rangirana ekipa iz ligaškog dela, tim Čačak.

Partizan je pored titule i novčane nagrade, osvojio i slot za masters u Parizu!

Bilo je ovo poslednje okupljanje u sezoni koja je počela 13. maja na turniru u Kragujevcu, a onda preko cele Srbije do Beograda i Trga Republike.

Što se tiče velikog finala, okupio je ono najbolje, pa je sve „prštalo“ od eliminacione faze. Navijači su imali čast da uživaju u potezima legendarnog Dušana Domovića Buluta, Strahinja Stojačić je sve pratio iz prvog reda, a nažalost završnicu je obeležila i povreda reprezentativca Nemanje Baraća, zbog koje je preskočio finalni meč.

Koliko rezultat pokazuje ubedljivu pobedu Uba nad Pirotom rezultatom 22:10, toliko je u trećem četvrtfinalu sve bujalo i pucalo od emocija. Igrale su dve ekipe Partizana, a trijumf je upisao Partizan 3×3 rezultatom 22:18. U ekipi Partizan Cerex igrao je Dušan Bulut i svojim magičnim potezima još jednom nas podsetio zašto se smatra jednim od začetnika ovog sporta. U drugom četvrtfinalnom okršaju Krupanj je upisao ništa manje neizvestan trijumf nad Gardoš BetOle, 21:18, dok je kineski tim sastavljen od srpskih igrača, Hangzhou savladao Užice sa 21:15.

Ubljani su opravdali ulogu favorita u prvom polufinalu. Savladali su Krupanj sa 21:13, uz povredu Nemanje Baraća. Pad i krik reprezentativca Srbije „zaledile“ su navijače na Trgu. Bilo je zabavno i u drugom polufinalu, koji je Partizan rešio u svoju korist sa ekipom Hangzhou rezultatom 21:20. Kineski tim je načinio neizvestan finiš, a pobedu crno-belima je doneo Andreja Milutinović.

A finale, samo po sebi težak duel. Nije bilo lako Ubu koji je nastupao sa trojicom, ali su bolje otvorili meč, stekli prednost, a onda potpuno stali. Sa druge strane, Partizanu je krenulo. Nizali su se prodori, a dvojka Stevanovića donela je neizvestan finiš. Majstorović je propustio priliku da Ubu vrati prednost, a na kraju je uz mnogo drame, Stevanović pogodio za pobedu, 15:14.

Stavljena je tačka na sezonu, ali ostanite uz nas, jer – na ulici smo najjači!