I kad ne ide, šampion pobeđuje! Srbija sa prve pozicije u četvrtfinale!
Basketaši Srbije/Foto: FIBA 3X3

I kad ne ide, šampion pobeđuje! Srbija sa prve pozicije u četvrtfinale!

Otišli su naši basketaši na Evropsko prvenstvo u Jerusalim sa dve izmene u sastavu i četiri titule u nizu, dovoljno da pritisak bude na zavidnom nivou. I to se dalo primetiti, ali nisu se dali, pokaazli su snagu i karakter, pa i kad ne ide, upisali dve pobede.

U grupnoj fazi, prvog dana šampionata, Srbija je bila bolja od Austrije sa 21:20. Bio je do duel u kome je naša ekipa od starta gubila, a valjda su se Austrijanci već opustili i u glavi upisali trijumf, pa je koš po koš i odlična rola Marka Brankovića, dovela Srbiju da ima šut za pobedu. Promašivalo se na obe strane, ali je onda Stefan Kojić ukrao loptu, dodao do prvog igrača sveta, Strahinje Stojačića i slavlje je moglo da krene, 21:20.

Drugi duel sa domaćinom, a uloge zamenjene. Srbija je vodila sa 7:2, pa 18:11 na plećima sjajnog Nemanje Baraća i onda forsirala šut sa distance, dok je rival malo, po malo i prišao na -1, 20:19. Ponovo je Branković bio taj koji je presekao rivala i zategao šut sa distance za 22:19, pa će Srbija sa prvog mesta u četrvtfinale, a tamo sledi Holandija.

Neće biti lako, ali danas su pokazali i snagu i zajedništvo, uprkos izmenama, debiju, pritisku javnosti… Šampion je šampion, a ovi momci dobro znaju kako se to postiže. Zato sutra svi uz njih. Meč četvrtfinala je na programu od 10.20, navijaj za Stefana Kojića, Nemanju Baraća, Strahinju Stojačića i Marka Brankovića, budi uz Srbiju!