3×3 GMS šampion turnira u Leskovcu

3×3 GMS šampion turnira u Leskovcu

RODA 3×3 prvenstvo Srbije nastavlja svoju turu po jugu Srbije, pa je posle Niša na red došao i turnir u Leskovcu. Drugi put na novom trgu u centru Leskovca za šampionski pehar, ali i nagradni fond od 100 hiljada dinara, borilo se 12 ekipa iz cele Srbije. Sjajna atmosfera na tribinama koja je ispratila čitav turnir samo je dala dodatnu snagu, ali i motivaciju svakoj ekipi. Na samom kraju dana ekipa 3×3 GMS-a savladala je tim Nemanjića orlovi tako, u velikom finalu, odnela pobedu rezultatom 21:14.

Dan je počeo mini turnirom za basketaše do 16 godina, ekipa Play OFF 1 posle odličnog meča uspela je da sjajan turnir kruniše pobedom u finalu nad timom Imperijum basket rezultatom 15:9. Ovaj turnir za najmlađe zaljubljenike u 3×3 dao je odličnu najavu za sve ono što nas očekuje na glavnom trgu u Leskovcu.

Turnir u kategoriji „PRO seniori“ počeo je, kao što je do sada uvek i bila praksa, grupnom fazom. Četiri ekipe, 3×3 KiM, Leskovac 3×3, Nemanjića orlovi, 3×3 Kruševac Master, lako su svoju grupnu fazu završile na prvom mestu, pa su kao favoriti, makar na papiru, ušle u nokaut fazu. Pored prvoplasiranih osvajača grupa, još su se četiri drugoplasirane ekipe našle u drugom delu takmičenja i tražile svoju šansu za osvajanje najsjajnijeg odličja. Pored pomenutih timova u završnom kosturu našle su se i ekipe 3×3 GMS, Prolaz Pub, Gardoš BetOle i Pomirishi 6.75.

Četvrtfinala sa sobom su donela novi nivo borbe i želje, a kako u ovom delu turnira nema prostora za grešku i poraz svaka ekipa davala je svoj maksimum u borbi za polufinale. Prvi meč nokaut faze završen je, posle uzbudljivog nadmetanja, rezultatom 15:14, tim 3×3 GMS-a savladao je domačina 3×3 Leskovac i sebi obezbedio najmanje još jedan duel tog popodneva u centru Leskovca. Odličan meč i velika borba odlikovali su drugi četvrtfinalni par, tim Gardoš BetOle pobedom je potvrdio svoje mesto u meču za finale gde će igrati protiv ekipe 3×3 GMS-a.

Drugi deo žreba nije bio ništa manje zanimljiv i interesantan, u prvom meču ubedljivo je pobedu odnela ekipa Nemanjića orlovi rezultatom 20:13. Za poslednje mesto među četiri najbolje ekipe u Leskovcu igrale su ekipe 3×3 KiM i Prolaz Pub. Velika pobeda na kraju je pripala timu 3×3 KiM, koji je poslednji polufinalista 3×3 turnira u Leskovcu.

Polufinalni parovi su bili spremni, a publika je sa velikim iščekivanjem čekala završnicu turnira. Sve je bilo spremno za poslednje tri utakmice 3×3 turnira u Leskovcu. Četiri najbolje ekipe imale su do tada najveću podršku sa tribina, centar Leskovca bio je spreman da dobije novog šampiona RODA 3×3 prvenstva Srbije. Ispuljene tribine nisu se praznile sve do poslednjeg koša u velikom finalu. Međutim, pre toga za finalni meč borile su se ekipe 3×3 GMS i Gardoš BetOle. Počelo je dobro sa obe strane, pogotovo u odbrani pa je rezultat bio 4:4. Uspeo je Gardoš da utakmicu uvede u svoj ritam i posle sjajnih pogodaka izgradi osetnu prednost i vođstvo od 12:6. Međutim ispostaviće se da to nije bilo dovoljno za pobedu pošto je ekipa 3×3 GMS-a režirala veliki preokret i rezultatom 21:20 obezbedila sebi medalju.

U velikom finalu, 3×3 GMS, igrao je protiv ekipe Nemanjića orlovi koja je rezultatom 22:17 bila bolja od tima 3×3 KiM. Šuterski su meč odlično otvorili i jedni i drugi, posle par minuta rezultat je bio 8:7 za ekipu Nemanjića. Minimalnu prednost do kraja susreta držao je tim Nemanjića što je bilo dovoljno za pobedu i finale.

Veliko finale je, kao što je i bilo očekivano, obeležila tvrda i ujednačena igra, posle početnih 3:3 rezultat je bio 6:6. Uspela je ekipa 3×3 GMS-a da se rezultatski odvoji na pet razlike (15:10), a vrlo brzo rezultat je išao i do 18:11. Pokušao je tim Nemanjića orlovi da se vrati u ovo finale, ali je 3×3 GMS iskoristio prednost i na kraju slavio rezultatom 21:14.

Novak Marković