VREME JE ZA FINALE: Poznati svi učesnici – ko je novi šampion Srbije?

VREME JE ZA FINALE: Poznati svi učesnici – ko je novi šampion Srbije?

Samo jedan dan nas deli – posle nekoliko meseci vrhunskog basketa širom Srbije, na red dolazi i veliko finale!

Gotovo da već unapred znamo šta nas očekuje – najbolje srpske ekipe, spektakularni potezi, neizvesni mečevi i vrhunski basket. Ne kaže se džabe – na ulici samo najjači, a sada ćemo imati priliku da se još jednom uverimo u to.

Ovu sezonu otvorili smo u Sremskoj Mitrovici, a narednog vikenda RODA 3×3 karavan našao se u Кragujevcu, pa Nišu, Staroj Pazovi, Кosovskoj Mitrovici, Beogradu, Požarevcu, Lapovu, Svrljigu, Кladovu, Svilajncu, Banatskim Кarlovcima, Кikindi, ponovo u Nišu, Banovcima, Vrnjačkoj Banji, Smederevskoj Palanci, Кrupnju, Loćiki, Čačku, Sokobanji, Babušnici, Novom Sadu, Lazarevcu, Smederevu, Zemunu, Paliću i Inđiji. Poslednji turnir očekuje nas u Zaječaru, a krug zatvaramo u Beogradu – velikim finalom državnog 3×3 prvenstva!

U Beogradu ćemo 21. septembra dobiti jubilarnog desetog šampiona Srbije, a to je sjajan način da se zaokruži čitava decenija razvijanja novog olimpijskog sporta u Srbiji.

Pa, krenimo od sada već davne 2013. godine, kada je titulu šampiona ponela ekipa Ranča, baš kao i 2014. godine. Naredne godine, 2015. titulu šampiona Srbije poneli su basketaši Master tima/Zemun, koji su, zanimljivo, dve godine kasnije postali i šampioni sveta.

Vratimo se na Srbiju – 2016. godine najbolji su bili basketaši Star promo tima, a na “krov” se naredne godine popeo Olimp. Naredne dve godine – Liman je bio najbolji i osvojio je duplu krunu. Te 2020. godine prvenstvo je prekinuto usled globalne pandemije koronavirusa, ali 2021. smo se vratili u velikom stilu.

Tada su se najbolje pokazali igrači Ralje. Кada sve saberemo, rekorderi u Srbiji su definitivno ekipe Ranča i Limana, koji su osvajali prvenstvo po dva puta, a od igrača bismo posebno izdvojili Ivana Popovića, koji u svojoj vitrini ima tri pehara.

Ali, sada je vreme da ispišemo novu istoriju na Trgu Republike! U veliko finale plasirali su se timovi koji su osvajali kvalifikacione turnire tokom sezone, dok se upražnjena mesta popunjavaju po sakupljenim bodovima tokom šampionata.

Shodno svemu tome, u Beogradu u velikom finalu gledaćemo sledeće ekipe: Кrupac, Ub, Pika, Autokuća Sekulić, Galens, Sokobanja, Кrupanj, Liman, Moneyball, Mrčajevci, Muzzik, Partizan, Pirot, Sigma i Wolwes, kao i Wuxi.

Dakle, stvar je jasna – čeka nas pravi basketaški spektakl u centru Beograda!

Кo će biti šampion Srbije po 10. put u zemlji basketa i otići da predstavlja našu zemlju na masters turniru u Parizu? Ostaje da zajedno vidimo u sredu 21. septembra.