Kraj godine i početak zimske lige: New Year’s Madness No.5 doneo novi spektakl!

3×3 sezona je okončana, ali je tačka na basket 3×3 u Srbiji stavljena u Kragujevcu, gde se, sad već tradicionalno održava novogodišnji 3×3 turnir.

Košarkaški savez Srbije i 3×3 Srbija imali su tu čast da posle još jedne uspešne 3×3 sezone u kojoj je naša reprezentacija potvrdila svetsku dominaciju (osvajanjem titule na Svetskom i Evropskom prvenstvu) i redovne dominacije naših igrača i timova na svetskom turu, a zatim nikad bolje organizovanog domaćeg prvenstva sa nesvakidašnjim finalom Srbije na Trgu Republike, opet ozvaniči završetak sezone organizacijom petog po redu novogodišnjeg turnira.

Imali smo priliku da u Kragujevcu gledamo takmičenje juniora, kadeta, seniora, pionira, kao i mini basket U12, što znači da smo prisustvovali pravom basketaškom spektaklu, kao i da smo se uverili da Srbiju čeka svetla budućnost, sa mnoštvo talentovane dece.

Kada se radi o juniorskoj kategoriji, do polufinala su stigli VEkol 3×3, Laćarak 3×3, Banovci i Temišvar, a u velikom finalu gledali smo duel ekipe Laćarak 3×3 i Temišvara. Domaća ekipa je izašla kao pobednik i postala novi šampion kragujevačkog turnira. U ženskoj kategoriji, titula je otišla u ruke devojčica iz ekipe Indijanke, koje su slavile protiv Klana sa 10:8.

Kornjače i Anemični i ekipa odmerili su snage u kadetskom polufinalu, kao i Munje i Vasketovi Sokolovi, dok smo u finalu gledali duel Anemičnih i Munja, kao i pobedu Munja rezultatom 14:8.

Mini basket gledali smo u režiji ženskih timova, a Bagdala je slavila protiv Kruševca 8:1. U pionirskoj konkurenciji, Peškirići su sa 15:12 bili bolji od Erdec Shuffle, dok su devojčice CSK Roolling Thunder bile bolje od Trijumf ekipe sa 14:9.

Ne zaboravimo i seniore i to dve konkurencije, pro i amatere. Kada se radi o amaterima, sudeći po velikoj borbi – rkelo bi se da nisu baš takvi amateri. Šalu na stranu, ekipa AViator 3×3 Loćika slavila je protiv tima Potpuno svejedno sa 21:19 i to nakon produžetka, tako da smo uživali u ovom basketu.

A, kada se radi o profesionalcima, u polufinalima smo videli dobro poznata imena – Krupanj i Pirot, kao i Cerex i Aviator, a u finalu sjajan duel upravo Aviatora i Krupnja.

Očekivano, slavio je Krupanja rezultatom 22:18 i tako je osvojio novu titulu.

Podesetimo, movogodišnji turnir je od pre četiri godine prepoznat kao najveći basket turnir s obzirom na to da okuplja sve takmičarske kategorije (10) i da se istovremeno odigrava na tri terena tokom celog dana.

Ujedno, novogodišnji turnir za PRO seniorsku kategoruju predstvaljao je prvu stanicu zimske lige, koja će obuhvatati ukupno četiri turnira širom Srbije, a čiji će pobednik, kao i prošle godine nositi slot za FIBA 3×3 Challenger sa plaćenim putnim troškovima.