Vreme je za basket: Spektakl u Mitrovici, Ub brani titulu!

Vreme je za basket: Spektakl u Mitrovici, Ub brani titulu!

Posle duge pauze, vreme je za pravi basket, a njega smo navikli da gledamo na terenima širom Srbije. Nova 3×3 sezona RODA Prvenstva Srbije je otvorena, a prvi turnir gledamo u Sremskoj Mitrovici, na dobro poznatom mestu – Trgu Ćire Milekića.

Posle i te kako uzbudljive grupne faze, u kojoj smo gledali vrhunski basket koji su nam priredila 24 tima, vreme je za eliminacionu fazu i veliku borbu za trofej i nagradu od 120.000 dinara. Gledali smo u osminu finala, a posle više nego uzbudljivih utakmica dobili smo i četvrtfinaliste.

Najpre su basketaši Pirota, odnosno nekadašnjeg Zemuna slavili protiv Svečanog salona rezultatom 21:6, zatim je ekipa Limana slavila protiv Autokuće Sekulić 22:12, da bi u narednoj utakmici ekipa Akatsukija priredila prvo iznenađenje na turniru i pobedila Zemun sa 18:15.

Kragujevčani su pobedili  domaći tim Merkura rezultatom 21:16, dok je identičnim rezultatom Ub opravdao ulogu ulogu favorita i slavila protiv Aluplastik Živinica. Basketaši Konjarnika su bili bolji od Fortuna Oila rezultatom 18:9.

Luka i drugari su bili sigurni u duelu sa timom Tamaris i slavili rezultatom 21:11, dok su u poslednjem duelu, šetvrtfinale obezbedili igrači Čuke 1, pobedom nad Sremskom Mitrovicom sa 20:17.

 

U četvrtfnalu Sremske Mitrovice, koje startuje uskoro gledaćemo Pirot i Akatsuki, Liman i Kragujevac, Ub i Luku i drugare, kao i Konjarnik i Čuku 1.