Slodes BG šampion turnira u Mokrinu

Slodes BG šampion turnira u Mokrinu

U Mokrinu je održan prvi 3×3 Uskršnji turnir u okviru RODA 3×3 šampionata.  Na Varoškom trgu viđene su kvalitetne i zanimljive utakmice, kao i sjajne borbe.

Na turniru se našlo  devet ekipa – Slodes Bg, Slenča, Sombor Džoker, Kartonko, Lavovi Kikinda, Kamenjarosi, Automoto Rudan, Ljig 3×3, Bleksmit.

Timovi Slodes BG i Sombor Džoker plasirali  su se u polufinale direktno iz grupe, dok su preostala dva polufinalna tima to izborila kroz mečeve četvrtfinala.

U prvom polufinalu sastali su se Ljig 3×3 i Slodes BG. Ekipa iz Beograda savladala je Ljig 3×3 rezultatom 20:17 i tako su postali prvi finalisti turnira.

Drugi polufinalni meč odigrao se između Lavova Kikinda i Dzokera Sombor. Posle neizvesne borbe, momci iz Sombora pobedili su rezultatom 21:15 i time ušli u finale turnira.

U utakmici koja odlučuje šampiona, posle produžetka, Slodes BG bio je bolji od tima iz Sombora. Trijumfovali su rezultatom 22:18 i osvojili šampionski pehar.

Prvoplasirani su pored šampionske titule, osvojili i 100 000 dinara, dok su poraženi polufinalisti zaradili 25 000. Pobednici u osvojili i vaučer za veliko finale RODA 3×3 prvenstva Srbije koji se  održava sedmog septembra u Beogradu.

Na turniru su prisutstvovali i svi predstavnici grada Kikinda, a imali smo priliku da ugostimo i gradonačelnika Nikolu Lukača sa kojim smo kratko porazgovarali.

Hvala 3×3  košarkaškom savezu Srbije koji podržava grad Kikindu i naše napore da organizujemo u Kikindi i evo prvi put u mesnoj zajednici Mkrin ovaj turnir. Mi smo svetski prvaci u ovom sportu, očekujemo i medalju na Olimpijskim igrama. Sve je ovo promocija da mladi pre svega se bave sportom, izuzetno značajna za Mokrin kao najveću mesnu zajednicu u gradu Kikindi. Građani su uložili svaki atom snage za organizaciju„, izjavio je Lukač.

U basketu su uživali i Dejan Pudar, lokalni organizator, direktor sportskog centra , većnik za sport i predsednica sportskog saveza Kikinde.

Uskoro karavan dolazi i u Kikindu na glavni gradski trg.

Hvala svima na saradnji, gostoprimstvu i lepom druženju ove subote.

Pogledajte fotografije sa turnira u Mokrinu:

Sara Stojanović