Ralja sjajna u Krupnju, uz titulu i slot za čelendžer
Ralja Foto: 3x3serbia

Ralja sjajna u Krupnju, uz titulu i slot za čelendžer

Basketaši Ralje Grand Slot došli su do još jedne titule u RODA prvenstvu Srbije. Nakon odlične igre tokom celog turnira u Krupnju, u finalu su sa 21:11 savladali Podgoricu Kodio i tako stigli i do slota za čelendžer.

Treće mesto pripalo je Krupnju, dok se Pirot našao na četvrtoj poziciji.

U  konkurenciji juniora, slavila je Srbija U17, a u finalu su savladali ekipu Drina Princip sa 21:16. Najefikasniji junior turnira je reprezentativac Srbije, Aleksandar Mitrović, dok je u seniorskoj konkurenciji to zvanje poneo igrač pobedničke ekipe, Edin Vesković.

Prvi četvrtfinalni duel pripao je ekipi Ralje Grand Slot, koja je sa 22:10 eliminisala Žigosane. Nakon toga, posle preokreta, Podgorica je u neizvesnom duelu savladala Čuku sa 21:20. Španski sastav BIT2MEONIL je namučio Pirot, a ovaj neizvestan okršaj pripao je srpskoj ekipi rezultatom 21:19. Reprezentacija Srbije U23  pokazala je da za budućnost ne treba brinuti, ali je Krupanj na kraju iskusno stigao do polufinala, 21:17.

Prvi finalista, pobedom nad ekipom Pirota bile je ekipa Ralja Grand Slot. Beogradski sastav je imao sigurnu prednost od samog starta, te je slavio sa 22:17. Na takav krajnji ishod doprinelo je šutersko raspoloženje Ralje, odnosno loš ulazak Pirota u duel.

Na megdan Ralji, nakon što su eliminisali domaći Krupanj, stigli su basketaši Podgorice Kodio. Crnogorski sastav je bolje otvorio duel, te poveo sa 4:0. Krupanj je jurio do sredine duela, te finiš učinio neizvesnim, ali je Podgorica u završnici iskoristila četvrtu priliku i izborila finale.

Finalni okršaj protekao je bez velike neizvesnosti. Ralja je imala više snage, te bolje otvorila duel i brzo su stekli velikih 11:3. Nedostajalo je Podgoričanima svežine, ali i sreće pri šutu, što je Ralja iskoristila i stekla i dvocifrenu razliku. Predvođeni braćom Vesković, uz sjajnog organizatora Miloševića i Pejovića, koji nije grešio ispod koša, basketaši Ralje su stigli do još jedne titule. Ovog puta ubedljivo, 21:11.