Ralja šampion Novog Sada!

Ralja šampion Novog Sada!

Basketaši Ralje Grand Slot šampioni su turnira u Novom Sadu. Oni su u finalu bili bolji od španske Valensije, dok je treće mesto pripalo Sao Paolu.

Anonimusi su iznenađujuće ubedljivo savladali Krupanj sa 22:10. Ralja Grand Slot je slavila u duelu sa ekipom Sport Caffe rezultatom 21:14. Sao Paolo je u trećem četvrtfinalu sa 21:19 eliminisao Autokuću Sekulić. Konjarnik nije uspeo da iznenadi Valensiju, te su poraženi nakon produžetka sa 17:15.

Dvojkom Miloševića, Ralja je otvorila duel, da bi nakon toga usledio i pogodak Samardžića. Za Anonimuse je precizan bio Antić, te je duel primio dozu neizvesnosti. Međutim, za Ralju je pogađa i Edin, i sa distance i pod košem, pa su ubrzo vodili sa 9:3. Sredinom duela, poenima Stankovića, Anonimusi su rezultatsli uspeli da se vrate, a odličan je u odbrani bio i Antić. Kada je bilo najvažnije, šut ekipe iz Smedereva je stao, dok je Ralja iskusno rešila pitanje pobednika. Konačnih 21:17 postavio je Edin Vesković.

Brazilci su bili efikasniji na startu, te su vodili sa 3:1, a potom i sa 6:2. Rasla je prednost Sao Paola do sredine duela, kada je Valensija odgovorila dvojkom. U nastavku je duel otišao u potpuno drugom smeru, obzirom da je španska ekipa bila nadomak preokreta. Na manje od 30 sekundi do kraja, Valensija je sa penala preuzela vođstvo, koje su potom i potvrdili, te su Španci slavili sa 17:15.

U juniorskom finalu, ekipa Lagano je savladala Plazmu sa 21:11.

Kada se radi o seniorskom finalu, ovaj duel, Ralja je otvorila pogotkom sa distance. Valensija je pak izjednačila koševima iz reketa, ali je srpska ekipa imala još jedan spreman odgovor u šutu van linije 6,75. Sredinom duela, Španci su izjednačili, 7:7, a potom je Ralju povukao Samardžić, međutim Valansija je pronalazila odgovor i u finišu, te je na nešto manje od dva minuta rezultat bio 13:13. Ponovo je Samardžić bio glavna figura u napadu Ralje, serijom od 5:0, vodio je svoju ekipu ka pobedi. Međutim, i Lima je vezao dve dvojke, pa je u poslednjem minutu Ralja vodila sa 18:17. Izjednačila je Valensija sa penala, ali je plus za Ralju vratio Edin. Poslali su Španci Alena na liniju za slobodna bacanja, a ovaj nije propustio priliku da obezbedi trijumf, 21:18.