Bugarin Petrol je novi šampion Lapova, Bošković ima nove ciljeve!

Bugarin Petrol je novi šampion Lapova, Bošković ima nove ciljeve!

Dok i dalje sabiramo utiske sa Olimpijskih igara i bronzane medalje naših 3×3 reprezentativaca, RODA 3×3 karavan nema vremena za pauzu, pa je i ovog vikenda posetio novu stanicu u okviru Prvenstva Srbije.

Ove nedelje RODA karavan preselio se u Lapovo, koje je četvrti put domaćin turnira državnog šampionata. Ono što je potrebno naglasiti jeste da se pobendik turnira direktno plasirao na finalni turnir prvenstva Srbije, a pobednik je Bugarin Petrol.

Kao i uvek, i ove nedelje smo uživali u vrhunskom basketu, a na terenu su se posebno izdvojile četiri najbolje ekipe. Nakon vrlo uzbudljvie grupne faze, u četvrtfinale plasirali su se sledeći timovi: KGB Flingran, Prašina, Bugarin Petrol, Bela Palanka, Banjica, Wolves, Ralja i Batajnica.

Nakon sjajnih utakmic,a driblinga, fantastičnih poteza i brojnih „trojki“, u polufinalima snage su odmerili Bugarin Petrol i KGB Filigran, a gosti su odneli pobedu rezultatom 15:11.

U drugom polufinalu, možda malo i iznenađujuće, Wolves je bio bolji od Ralje rezultatom 19:16, pa se našao u borbi za prvo mesto.

Ali, dalje od toga nije mogao. Gledali smo sjajnu finalnu utakmicu, dostojnu priče da se u Srbiji igra najbolji basket, a na kraju su kao pobenici izašli basektaši Bugarin Petrola, koji su slavili 20:16.

Kao i uvek do sada, za učesnike i najbolje timove pripremljene su adekvatne nagrade, pa je šampion tako nagrađen čekom na 80.000 dinara, vicešampion sa 20.000 dinara, dok je trećeplasiranom timu pripao paket sportske opreme Košarkaškog saveza Srbije.

„Posle trećeg mesta u Krupnju nisam bio zadovoljan samim sobom, pa sam imao potrebu da dođem ovde u Lapovo, da umoran probam da pobedim na ovom lepo organizovanom turniru. Radujem se svakom vikendu i očekujem da ću biti pozvan na spisak reprezentacije za Evropsko prvenstvo, jer mislim da sam zaslužio. Nadam se i nastavku karijere u ovoj sezoni u inostranstvu, verujem da će se kockice poklopiti zbog korone i da će ponude koje imam biti realizovane“, rekao je Nebojša Bošković nakon finala.