Nastao je Partizan 3×3 i u svom sastavu ima bivšeg košarkaša!

Nastao je Partizan 3×3 i u svom sastavu ima bivšeg košarkaša!

Desilo se i to, možemo reči sudbonosna odluka za basket sport. Zvanično je nastao – Partizan 3×3! Imamo čast da sa ponosom najavimo da je prvi sportski kolektiv nacionalnog, regionalnog i evropskog formata ušao u 3×3 porodicu. Sudbina je htela da to prvi bude upravo KK Partizan koji je baš pre nekoliko dana u Beogradu i zvanično osnovao svoj novi tim.

Reč je o ekipi iz sportskog društva Partizan, ali će zbog pravila FIBA nositi ime Beograd, dok će igračima na grudima biti grb crno-belih.

Ono što je za sada poznato, ugovor sa ekipom je potpisao nekadaški košarkaš Partizana, Marko Čakarević, dok se još uvek pregovara sa Bogdanom Dragovićem i Nikolom Vukovićem, nekadašnjim svetskim šampionima sa ekipom Zemuna. Takođe, pregovori se vode sa još trojicom igrača, a za rad sa ekipom biće zadužen takođe još jedan nekadašnji Zemunac i selektor ženske reprezentacije Srbije, Nebojša Bošković.

Ono što je za sada poznato, sa ekipom je i legendarni Dušan Domović Bulut, ali nije izvesno da zaigra, zbog svog ugovora i angažmana, već je velika podrška ekipi.

Na novajlijama je da se uigraju, a debi ih očekuje već 30. aprila, u Sremskoj Mitrovici.