Babušnica 3×3: Banjica je novi šampion i učesnik finalnog turnira Srbije!

Babušnica 3×3: Banjica je novi šampion i učesnik finalnog turnira Srbije!

U subotu je odigran i turnir RODA prvenstva Srbije u Babušnici, a šampioni su basketaši ekipe Banjica. Oni su u finalu bili bolji od ekipe Kino Vlae, dok je treće mesto zauzela Ralja Grand Slot.

Banjica je tako ostvarila plasman u finale Srbije, koje će se odžati 1. septembra, a zaradila je i ček na 100.000 dinara.

Turnir na jugoistoku Srbije bio je organizovan po grupama, nakon kojih su najbolje četiri odmah igrale polufinale.

Tako je Banjica krenula silovito u prvom kolu i savladala tim Tropa de Elite sa 11:9, ali je onda Kino Vlae u drugom duelu bio bolji rezultatom 18:15. Prolaz u polufinale osigurali su pobedom nad ekipom Z-Mobile Babuja sa 20:15, nakon čega je usledio okršaj sa favoritom, Raljom Grand Slot. Taj duel bio je na jednu loptu, a Banjica je na kraju slavila sa 21:18, te ponovo izborila okršaj sa ekipom Kino Vlae.

Bila je ovo prilika za revanš, ali se još jednom pokazala ona “ne možeš dva puta na istom turniru savladati istu ekipu”, pa je Banjica došla do pobede rezultatom 21:19 i tako izborila učešće u velikom finalu Srbije, koje će se održati 1. septembra.

Ralja koja je ove sezone sjajna na domaćim terenima, na kraju je bila treća, dok je četvrto mesto zauzela ekipa Bela Palanka.

Šampion je igrao u sastavu: Nikola Đonlić, Dušan Filipović, Ivan Pendić, Martin Matović

U Babušnici su igrali i juniori, a trijumfovali su basketaši ekipe Rakini unuci, koji su u finalu savladali ekipu Moj stan 010.

 

Naredni turnir RODA prvenstva Srbije igra se već u nedelju, a domaćin je Niš.