Epsko finale Srbije! Wuxi je novi šampion!

Epsko finale Srbije! Wuxi je novi šampion!

Basketaši ekipe Wuxi novi su šampioni Srbije! U velikom finalu, koje je igramo na Trgu Republike u Beogradu, a potom i u dvorani Basket land, savladali su Partizan sa 22:15.

Pored šampionskog naslova, osvojili su i slot za masters u Parizu, kao i ček na 240.000 dinara.
Treće mesto pripalo je ekipi Pirot.

Dinamična grupna faza, donela nam je interesantne duele u četvrtfinalu, koji su pak vodili u završnicu turnira i podelu medalja.

Finale:

Ulogu favorita imao je Partizan, što je od prvog minuta i prikazao. Međutim, Wuxi nije slučajno stigao finala, pa su preuzeli vođstvo, 5:4, a od tog momenta je nastupio egal. Dve slabije odbrane Partizana i Wuxi je stekao sigurnijih 11:9, a potom i 15:10. Sačuvao je Torbica crno-bele u igri, a potom je usledila i dvojka Stevanovića, pa je Partizan prišao na 17:14. Međutim, Wuxi je krčio put ka tituli poenima pod košem, dok su titulu potvrdili dvojkom, 22:15

Iskusna ekipa Pirota iznenađujuće je eliminisan u polufinalu i to nakon prednosti od 8:1, a potom i 17:13. Wuxi predvođen Milošem Milovanović em, bio je koban po srpski tim, 21:20. U drugom polufinalu, Partizan se za sve pitao. Popović i Torbica su odlično šutirali sa distance, pa je ekipa Krupca kapitulirala, 21:9.

Prošlogodišnji šampionski sastav, zaustavljen je u četvrtfinalu od strane Partizana i to sa ubedljivih 22:10. Pre toga, takmičenje su okončali i basketaši tima HotelSunce Sokobanja i Galens. Poslednji četvrtfinalni duel doneo je veću pauzu u rasporedu, jer je zbog klizavog terena usledila selidba u halu. Dunav Moneyball koji je imao rešen meč u duelu sa Krupcem, poražen je dvojkom u produžetku, 22:20.

I ovaj, poslednji turnir u nizu, održava se uz pomoć velikih prijatelja – Triglav osiguranje, RODA, pivo Laško, Intersport.

Ostanite uz nas, jer – na ulici smo najjači!