Idemo po zlato! Trio Uba i kapiten Limana u pohodu na novu titulu!

Idemo po zlato! Trio Uba i kapiten Limana u pohodu na novu titulu!

Naša 3×3 reprezentacija u Beču danas počinje odbranu titule Svetskog šampiona. 

Na prvenstvu koje će se igrati od 30. maja do 4. juna u glavnom gradu Austrije, Mihailo Vasić, Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović i Marko Branković će igrati za medalju koja trasira put na Olimpijske igre u Parizu.

Srbija će, kao aktuelni šampion, igrati u Grupi A sa Francuskom, Nemačkom, Brazilom i Madagaskarom.

Tim Marka Ždera i Danila Lukića, šampionat otvara danas od 18.40 protiv Madagaskara, a zatim od 22.05 igraju protiv Francuske. Srbija će poslednja dva meča u grupi odigrati u četvrtak od 18.15, kada će rival biti Nemačka, a grupnu fazu zatvaraju od 20.50 protiv Brazila.

Za vikend su na programu eliminacione runde i borba za medalje. Pobednici grupa izboriće direktan plasman u četvrtfinale, a drugoplasirane i trećeplasirane selekcije igraće u osmini finala.

Osvajači medalja će izboriti plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine

Inače, sastav koji se nalazi u Beču, identičan je prošlogodišnjem, koji je osvojio svetsko i evropsko zlato u Gracu i Antverpenu, trio iz Uba i kapiten Limana.

Ekipu Srbije će predvoditi selektor Marko Ždero, a u stručnom štabu biće trener Danilo Lukić, kondicioni trener Aleksandar Milošević i fizioterapeut Stojan Subašić.

Srbija je na prethodnih sedam šampionata sveta osvojila pet zlatnih medalja, jednu srebro, a samo sa jednog su se vratili bez medalje, sa četvrtim mestom.

Budite uz naše momke!