3×3 karavan nastavlja putovanje: Slede Čačak i Sokobanja!

3×3 karavan nastavlja putovanje: Slede Čačak i Sokobanja!

RODA 3×3 karavan nastavlja svoje putovanje i narednog vikenda.

Nakon Krupnja i Loćike, gde smo gledali vrhunski basket, na redu su još dva grada u Srbiji: Čačak i Sokobanja. U subotu, 6. avgusta čeka nas sedmo izdanje profesionalnog basket turnira „3×3 Čačak“.

Čačak je već četiri godine turnir A kategorije (najviši rang basket turnira u Srbiji) što je zaslužio svojom tradicijom i zalaganjem lokalnog organizatora, Košarkaškog kluba Borac. Inače, turnir predstvalja jednu od stanica 3×3 karavana koje se nalaze u sklopu RODA 3×3 prvenstva Srbiji i kao takav je pod direktnim patronatom Košarkaškog saveza Srbije i FIBA 3×3. Prema rečima organizatora, na turniru se očekuju naše najbolje ekipe u seniorskoj i juniorskoj kategoriji.
Pobednik turnira u seniorskoj konkurenciji pored novčnane nagrade osvaja i slot za finale Srbije, ali i vredne novčane nagrade.

NAGRADNI FOND:
1. mesto – 100.000,00 dinara
2. mesto – 20.000,00 dinara + sportska oprema KSS
3. mesto – sportska oprema KSS

Osim toga, u Čačku ćemo gledati i juniore, a ove godine smo se uverili da nas sa mladim igračima čeka svetla budućnost.

Dan kasnije, selimo se u Sokobanju. U jeku turističke sezone u Sokobanji, očekuje nas basket groznica, vredne nagrade i pravi spektakl na 22. po redu turniru. Organizatori turnira pripremili su, najveće do sada, novčane nagrade, kao i brojne robne nagrade.

NAGRADNI FOND:

1. mesto -130 000 dinara + slot za završni turnir u Beogradu + robne nagrade
2. mesto – 30 000 dinara + robne nagrade
3. mesto – vredne robne nagrade

Prijave su i dalje u toku za oba turnira, a sve detalje možete pronaći na FIBA3x3PLAY.