Wolves pobednik 3×3 turnira u Kragujevcu

Wolves pobednik 3×3 turnira u Kragujevcu

Posle uzbudljivih kvalifikacija, ali i sjajne grupne faze osam najboljih ekipa, po dve iz svake grupe, našlo se u samoj završnici ovog turnira.

Tribine terena na Trgu Radomir Putnik bile su pune do poslednjeg mesta i sa velikim nestrpljenjem očekivale najuzbudljiviji deo turnira.

Za zlatno, ali i sva druga odličija borili su se KPZ 012, Nemanjića orlovi, 3×3 Pale, 3×3 KG Wild Boars, Slodes Beograd, 3×3 GMS, Wolves 3×3 i Ljig 3×3.

U prvom četvrtfinalnom meču ekipa KPZ 012 savladala je tim Nemanjića orlove rezultatom 22:16 pa je u polufinalu na glavnom trgu Kragujevca igrala protiv 3×3 Pale koja je u svom duelu bila bolja od 3×3 KG Wild Boars sa 21:10.

Drugi deo kostura bio je rezervisan za ekipe 3×3 GMS i Wolves 3×3 koje su bile bolje u svojim četvrtfinalnim mečevima pa su u meču za finale igrale međusobni duel.

Čitav turnir sveo se na svega tri utamice koje će nam dati finalni poredak ekipa na prvom turniru A kategorije ove sezone. Posle ispadanja ekipe
Slodes Beograd bilo je jasno da ćemo imati novog šampiona.

U polufinalnim mečevima tenzija na tribinama je porasla, četiri najbolje ekipe ušle su u samu završnicu turnira.

Prvi, uzbudljiv meč polufinala završen je rezultatom 21:14, ekipa 3×3 Pale je posle velike borbe i odlične partije savladala tim KPZ 012 i time sebi obezbedila borbu za zlato.

Ekipa koja je pored 3×3 Pale sebi obezbedila finale bila je Wolves 3×3 koji je u svom meču polufinala savladala ekipu 3×3 GMS rezultatom 21:17. U još jednom neizvesnom meču kao i na većini utakmica nokaut faze nijanse su odlučivale ko će izaći kao pobednik.

Igrač Wolves 3×3, Milić Blagojević, pred finalni meč rekao je:
„Pre svega sam zadovoljan kako izgleda ambijent na trgu Kragujevca, ima puno dece te mi je to glavna motivacija za finale.“

Sve ono što je bilo najavljivano tokom čitavog dana, ali i sve ono za šta su se ekipe borile bio je spektakl koji je zatvorio treći po redu turnir u okviru RODA 3×3 prvenstva Srbije.

U finalnom meču za zlatnu medalju, ali i nagradni fond od 120 hiljada dinara borile su se ekipe Pale i Wolves.

Dve neporažene ekipe u dosadašnjem delu turnira koplja su ukrstila u samom finalu. Na početku duela ekipe su se smenjivale u vođstvu da bi prvu osetnu razliku napravio tim Pale rezultatom 6:2, a svega par sekundi kasnije i 7:3. Ekipa Wolves pokušavala je da dođe do priključka u ovaj meč, međutim protivnici su negde na polovini duela otišli na plus šest (12:6). Tim Wolves sjajnom serijom u drugoj polovini meča uspeo je da se potpuno vrati u ovo finale (15:13). Od tog trenutka odlična igra 3×3 Pale potpuno je nestala, a to je iskoristila protivnička ekipa i stigla do potpunog poravnanja (16:16). Do kraja susreta Pale je samo još jednom pogodio za jedan poen da bi tim Wolves preuzeo vođstvo koje nije ispustio do kraja meča te tako postao novi šampion RODA 3×3 prvenstva Srbije.

Novak Marković