Turnir u Banovcima dostojan svetske serije, navijači šampionski!

Turnir u Banovcima dostojan svetske serije, navijači šampionski!

Basketaši Uba šampioni su turnira u Banovcima. Ubljani su na “domaćem” terenu, u kombinovanom sastavu prikazali najkonstantniju igru i u finalu nadigrali sjajni Dunav.

Organizatori su još jednom zadali domaći zadatak mnogima kako se priređuje spektakl, a publika u Banovcima se pokazala kao vredna i dostojna šampiona. Turnir su, pored šampiona i navijača, obeležili i domaći igrači i treneri – Dejan Majstorović, Nikola Kovačević, Miloš Antić, Danilo Lukić, Nikola Vuković ovog puta nije igrao, ali je bodrio svoj tim, dok se Marko Dugošija ove godine nalazi u Japanu.

HotelSunce Sokobanja je tradicionalno nastavio sa dobrim rezultatima ove sezone, te su obezbedili polufinale u Banovcima pobedom nad ekipom Grizli Jelovac sa 21:15, te su otišli na megdan Dunavu, koji je pak eliminisao ekipu Muzzik rezultatom 21:19. Ub je lako stigao do četiri najbolja na turniru, 4 Pika su ubacila 14 poena, naspram šampionskih, 21. Još jedno tesno četvrtfinale prikazano je danas, a Autokuća Sekulić je sa 21:19 nadigrala ekipu Zlatibora.

Ubljani su u prvom polufinalnom duelu demonstrirali nadmoć, te ekipu Autokuća Sekulić savladali sa 22:9, dok je Dunav takođe bio ubedljiv u okršaju sa ekipom HotelSunce Sokobanja, 21:12.

A finale je potom nosilo potpuno novu priču, a valja napomenuti da su obe ekipe igrale u kombinovanim sastavima. Okršaj Dunava i Uba, te u obe ekipe iz Banovaca, garantovao je odličan basket – tako je i bilo. Ubljani su bolje otvorili duel, preko Majstorovića i Momirova. Sa druge strane, Dunav se oslanjao na Dragovića, ali nisu uspeli da odgovore na dvoje Majstorovića, 10:4. Ipak, sredinom okršaja, imao je i Dunav svoje oružje, tandem Dragović i Antić je akcijama u reketu priredio neizvesnost, što je Lazić potvrdio dvojkom. I taman je Dunav prišao na -1, kada je Momirov ubacio dvojku.  Novi nalet Dunava sprečio je Majstorović dvojkom, 17:14. Sjajna sekvenca Lazića, najpre bacanja, pa dvojka i na dva minuta i 16 sekundi do kraja, rezultat je bio 18:18. Nisu išli šutevi sa distance u završnici, već se Ub oslanjao na Kovačevića pod košem, dok je za Dunav precizan bio Obradinović, Ipak, tačku na pobedu Uba, stavio je Majstorović, 21:19. Neverovatna borba do samog kraja i šampion je iskoristio promašaje rivala za novu titulu.

Na turniru je učestovovao i veliki broj ekipa u mlađim kategorijama, te smo u konkurenciji do 14 godina imali interesantne nazive ekipa – po igračima iz Banovaca. Tako su se nadmetali Vufi, Dugi, Dača, Anta, Kovač i Maestro. Do trijumfa su stigli dečaci Antine ekipe, a u finalu su bili uspešniji od Dugijevih, 10:2.

Kod juniora je pak finalna pobeda pripala timu Bresnica 3×3, koji je sa 21:13 savladao ekipi Srbi.

Ostanite uz nas, jer – na ulici smo najjači.