Sjajan vikend u Vojvodini, imamo nove finaliste prvenstva Srbije
Foto: 3x3serbia

Sjajan vikend u Vojvodini, imamo nove finaliste prvenstva Srbije

Proteklih dana, karavan RODA prvenstva Srbije bio je u Vojvodini. U petak je na veliku scenu debitovala Bačka Topola, a šampioni su postali basketaši ekipe Habibi Subotica, dok su tokom vikenda ekipe bile na Salašu Đorđević, a u nedelju su trijumfovali igrači Čuke.

Bačka Topola je u prvi put u petak organizovala turnir u okviru RODA šampionata i pokazala se kao sjajan domaćin.

Novajlije su okupile odlične ekipe u tri kategorije, seniori, juniori u U12.

Očekivano, najzanimljivije bilo je kod seniora, gde je ekipa Habibi Subotica stigla do pobede i plasmana u veliko finale Srbije.

Habibi Subotica Foto: 3x3serbia

U četvrtfinalnoj fazi, prvi su kao pobednik izašli basketaši ekipe ZZ Trlić Ub, koji su savladali Batajnicu sa 20:16, a zatim je Autokuća Sekulić eliminisala Anonimuse u neizvesnom duelu, rezultatom 21:19. Plasman u polufinale je izborila i ekipa Habibi Subotica, pobedom nad mađarskom selekcijom U23 sa 21:12, dok je mađarski B tim eliminisao ekipu Knez rezultatom 21:4.

Prvi polufinalni okršaj pripao je timu Ub, koji je sa 20:16 bio bolji od Autokuće Sekulić, dok su im na megdan u borbi za titulu došli basketaši ekipe Habibi Subotica, pobedom nad mađarskim B timom sa 18:14. U finalu, Habibi je iznenadio Ub u nešto izmenjenom sastavu i slavio sa 21:17.

Habibi Subotica: Uroš Čiča, Teodor Atanasov, Dejan Janjić, Marko Milaković

Što se turnira na Paliću tiče, prvog dana je odigrana grupna faza, dok je nedelja bila rezervisana za eliminacione mečeve.

U prvom četvrtfinalu, Wild Bears Kragujevac je namučio ZZ Trlić Ub, te na kraju poražen tesno, 21:19. Potom su igrali basketaši mađarske A selekcije U23 i ekipa Čuke, a slavio je beogradski sastav sa ubedljivih 22:9. Sigurna je u četvrtfinalu bila i ekipa Wolves, koja je rezultatom 21:10 eliminisala tim Bami Gradnja 011, a mađarski B tim U23 je izborio polufinale, preko Kikinde, koju su savladali rezultatom 20:14.

Prvi polufinalni susret, između ZZ Trlić Ub i Čuke, otišao je na stranu beogradskog sastava, rezultatski ubedljivo, 22:12, dok je tim Wolves izborio finale trijumfom nad mađarskom B selekcijom sa 18:14. U finalu, Čuka je iskusno slavila nad ekipom Wolves sa 20:18.

Čuka: Vuk Obradinović, Vladimir Trajković, Nemanja Drašković, Nikola Perković