Prvenstvo Srbije na pauzi, ali svetski krem basketa 3×3 stiže u Novi Sad!

Prvenstvo Srbije na pauzi, ali svetski krem basketa 3×3 stiže u Novi Sad!

RODA 3×3 prvenstvo Srbije ovog vikenda je na kratkoj pauzi, ali basket se i dalje igra, pošto nas u Novom Sadu čeka FIBA challenger. 

Po drugi put Novi Sad – prestonica basketa, ugostiće neke od najboljih svetskih 3×3 ekipa, a među njima će biti i tri srpska tima – Ub i Liman, kao i Pirot koji takmičenje počinje iz kvalifikacija.

Dakle, u kvalifikacionim mečevima Pirot će igrati protiv tima Vienna i Wuxi, a predstavljaće ih Dragan Bjelica, Lazar Rašić, Aleksandar Nikolić i Dušan Filipović, a ono što je posebno zanimljivo jeste što ekipu Vienna vodi Stefan Stojačić, koji je do nedavno igrao za Liman.

Kada se radi o ekipi Uba, nalazi se u Grupi A, što znači da će najpre odmeriti snage sa ekipama Vilnius, kao i jednim kvalifikantom. Nemanja Barać, Marko Brnaković, Dejan Majstorović i Jianghe Chen braniće boje Uba.

Liman će u Grupi B protiv ekipa Chicago i Princeton, te ga čeka solidno težak zadatak. A domaćine će predstavljati Nebojša Kilijan, Stefan Kojić, Mihajlo Vasić i Aleksandar Ratkov.

Međunarodni turnir u basketu 3×3, pod nazivom “Novi Sad Ultra Challenger” biće održan na Trgu slobode u Novom Sadu 3. i 4. juna, kao što je od ranije poznato.

Učestvovaće 16 najboljih ekipa iz raznih zemalja sveta koje će se boriti za odlazak na Masters turnir u Lozani u avgustu.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Zlatko Bolić rekao je da su u Savezu izuzetno počastvovani što se takav turnir organizuje u Srbiji.

Naveo je da je turnir po jačini i kvalitetu iza master turnira najjači turnir koji FIBA dodeljuje lokalnom organizatoru.

– Sigurno da nam mnogo znači što je turnir u Novom Sadu jer najbolji basketaši dolaze iz Novog Sada – rekao je Bolić.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvejtićanin rekao je da je Novi Sad grad basketa.

– Svaki deo grada ima neko svetište gde se okupljaju momci i igraju basket 3×3 i to je jedna lična karta basketa u Novom Sadu – izjavio je Cvjetićanin.