Na ulici samo najjači: Održan seminar za 3×3 sudije i trenere!
Održan seminar (FOTO: 3x3 Serbia)

Na ulici samo najjači: Održan seminar za 3×3 sudije i trenere!

Da se na razvoju basketa 3×3 u Srbiji vredno radi vidimo najpre po rezultatima koje naši timovi i selekcije ostvaruju, ali iza kamere – zajedničkim snagama se vrše brojne specijalizacije.

Možemo se pohvaliti da su Košarkaški savez Srbije i 3×3 Srbije zajedno organizovali semininar za sudije i trener, kojem je prisustvovala i Jasmina Juras, kao jedini srpski licencirani FIBA instruktor za sudije.

Takođe, trenerima su savete delili reprezentativni treneri Danilo Lukić i Marko Ždero, koji su nedavno doneli zlato sa Svetskog prvenstva sa seniorskom reprezentacijom, a samo nekoliko dana kasnije, ostvarili su veliki uspeh i na Mediteranskim igrama, osvajanjem srebrne medalje.

Ideja seminara, koja je bila zacrtana i ostvarena, je da se domaćim 3×3 sudijama pruži prilika da od FIBA 3×3 instruktora, Jasmine Juras, nauče ili dodatno osveže detalje vezane za njihovu profesiju i da nakon detaljnog predavanja provere svoje trenutno znanje tako što će odraditi test koji će takođe Jamina nadgledati.

Predavanje je održano u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, a uvodnu reč dao je i Dejan Đokić ispred KSS-a, kao i Miodrag Ličina, jedan od najiskusnijih domaćih sudija i Nenad Tanasijević ispred 3×3 Srbija.

Naravno, Marko Ždero i Danilo Lukić potrudili su se i za praktični deo, te nema sumnje da su svi učesnici napustili seminar sa novim znanjem.