Liman je novi šampion Sremske Mitrovice!

Liman je novi šampion Sremske Mitrovice!

Kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, Sremska Mitrovica je i ove sezone donela pravi basketaški spektakl i vrhunske utakmice.

Nakon duge pauze, basket se vratio i na srpsku scenu, a kvalitet prikazane igre u Mitrovici pokazao nam je da za timove nije bilo pauze sa treninzima.

Ub koji je branio titulu, zaustavljen je u polufinalu od ekipe Pirota, koja je slavila rezultatom 21:18. Iako su oba tima igrala u nešto izmenjenim sastavima, priredili su nam pravi spektakl  i pokazali zašto važe za jedne od najboljih svetskih ekipa.

U drugom polufinalu snage su odmerili basketaši Limana i Čukarice, koji su se očigledno uželeli basketa, pa smo gledali još jedno polufinale dostojno svetskih turnira. Nakon velike borbe i sjajnog basketa, Liman je uspeo da slavi rezultatom 21:17, a tačku na utakmicu stavio je Vasić.

U velikom finalu sastali su se upravo Liman i Pirot, koji su opravdali sva očekivanja i još jednom zablistali na terenu. Imali smo priliku da vidimo fenomenalnu borbu, sjajne akcije, a na kraju je ekipa Limana slavila sa 21:15 i tako ponela titulu šampiona.

Šampion je pored medalja, uzeo i ček na 120.000 dinara, dok je finalisti pripalo 20.000. Na trećem mestu našli su se basketaši Uba, ali RODA karavan seli se u Kragujevac već narednog vikenda.