Krupanj 3×3 i SlodeksBanovićiRivers pobednici u kategorijama Junior i Kadeti

Krupanj 3×3 i SlodeksBanovićiRivers pobednici u kategorijama Junior i Kadeti

Prestonica Srbije ovog vikenda bila je domaćin 3×3 turnira u basketu. U Beogradu se u grupnoj fazi sastalo 12 ekipa Juniora, od kojih se kao najbolja kasnije u finalu pokazala Krupanj 3×3 u18, dok se u održanoj poslednjoj fazi takmičenja za kategoriju Kadeta najefikasnijom pokazala SlodeksBanovićiRivers ekipa.

 

Turnir su otvorili timovi Krupanj 3×3 u18 i 3×3 Vrnjačka Banja. U ovom meču pobedu su odneli igrači Krupnja kada su savladali protivnike sa tri upisana koša više (15:12). Na terenu su se sledeći sastali Jugovići i Aviator 3×3 Loćika. Jugovići su već na samom početku pokazali svoju borbenost. Iako su napadi suparnika bili žestoki, Jugovići su pobedili rezultatom 18:16. Čovićeve pudlice suočile su se sa igračima 4 PIKA 3×3. Apsolutnim trijumfom 4 PIKA ova utakmica završena je sa 15 razlike, ujedno i najvećom razlikom dana. Čovićeve pudlice postigle su samo sedam poena, dok su 4 PIKA postigli 22. Nakon njih usledila je veoma neizvesna igra u kojoj su svoje talente odmerile ekipe Index Sendvič i 3×3 Dorćol. Veoma precizni igrači iz oba tima nizali su koševe, te su se na semaforu rezultati često izjednačavali. Tako je bilo i pred sam kraj utakmice kada je rezultat iznosio 15:15. No, svega dve sekunde pre kraja iz publike se začuo gromoglasan aplauz i zvižduk jer su Dorćolci u poslednjem momentu postigli još dva poena i time trijumfovali u ovom meču 17:15. Uzbudljivim stopama ovih ekipa krenuli su i Slodeks Rivers bm i 3×3 Vranjačka Banja. Ovi juniori gledaocima priredili su pravi spektakl. Susret ove dve borbene ekipe otpočeo je brzim postizanjem poena. Dobre odbrane, ali još bolje akcije i napadi trajali su sve do samog kraja. Igrači su postizali podjenak broj poena što se nastavilo i do isteka poslednje sekunde. Nakon zviždaljke za kraj meča rezultat je iznosio 17:17. Nakon produžetka pobedila je Vrnjačka Banja 19:18.  Publiku je u narednim minutima u apsolutnom odušvljenju ostavio tim Aviator 3×3 Loćika kada su trijumfovali nad 3×3 Ilina Voda ekipom  rezultatom 21:8. Overhoops Beograd nastavili su apsolutnu pobedu kada su porazili Čovićeve pudlice 21:5. Balerina 3×3 doprinela je uzbudljivosti turnira kada je porazila ekipu 3×3 Dorćola 21:19. U grupnoj fazi sastali su se i Krupanj 3×3 u18 i Slodeks rivers bm. Samo jedan koš u ovoj igri bio je odlučujući. Obe ekipe su blokirale žestoke napade suparnika, ali je za kraj presudila akcija Slodeksa u kojoj su postigli 15. poen dok je Krupanj imao  14 upisanih koševa. Jugovići su sledeći nastupili i porazili 3×3 Iline vode 22:10. Nakon njih, Overhoops Beograd pobedio je 4 PIKA 3×3 ekipu 15:9. No, i pored ovog poraza 4 PIKA 3×3 plasirali su se u četvrtfinale. Poslednji meč u grupnoj fazi odigrali su Index Sendvič i Balerina 3×3. Trijumfovala je Balerina sa samo dva poena razlike 17:15.

 

Prvi u četvrtfinalu sastali su se Slodeks rivers bm i 4 PIKA 3×3. Slodeks je ovoga puta trijumfovao 21:16. Nakon njih na teren su izašle ekipe Balerina 3×3  i Aviator 3×3 Loćika.  Laganija igra rezultirala je pobedom Balerine 10:8.  Pretposlednji u ovoj deonici, svoja mesta zauzeli su Jugovići i 3×3 Dorćol. Samo razlika od tri poena bila je dovoljna za pobedu Dorćolcima (21:18). Ovaj deo turnira zatvorili su igrači Krupanj 3×3 u18 kada su porazili Overhoops Beograd 13:9.

U polufinalu našli su se Slodeks rivers bm i Balerina 3×3. Prvoplasirani u finalu bili su Slodeks rivers bm nakon trijumfa nad Baelrinom 21:14. Druga ekipa koja se plasirala u finale bila je Krupanj 3×3 u18. Krupanj je porazio domaćine, Dorćol 3×3 16:13.

Finale Juniora odigralo se među ekipama Slodeks rivers bm i Krupanj 3×3. Obe ekipe dale su svoj maksimum iako su na kraju presudili bolji napadi i akcije od strane Krupanj igrača. Oni su trijumfom na ovom meču osvojili i prvo mesto turnira u Beogradu svoje kategorije.

Pored njih finale su imali i Kadeti. Ovde se sastala ekipa Yupi čiji su protivnici bili Slodeks Banovići Rivers igrači. U ovoj deonici Slodeks je odneo pobedu i to rezultatom 21:12, obezbedivši tako sebi prvo mesto.

Finalisti kategorije Kadeta dobili su opremu KSS i medalje, do su prvoplasirani u kategoriji Juniora osvojili 20,000.00,  a drugoplasirani opremu KSS-a.

Katarina Ivanović