Bulut, Vasić, Ratkov i Majstorović predstavljaju Srbiju na Olimpijskim igrama!

Bulut, Vasić, Ratkov i Majstorović predstavljaju Srbiju na Olimpijskim igrama!

Na ulici smo najjači, ali vreme je i za Olimpijske igre, na kojima basketaši Srbije važe za glavne favorite! Posle nekoliko pripremnih turnira i mnogo treninga, selektor Goran Vojkić i treneri Marko Ždero i Danilo Lukić, doneli su odluku i ko će predstavljati našu zemlju na Igrama.

Srbija će biti jedna od selekcija koja će konkurisati za zlatnu medalju u sportu koji debituje na Olimpijskim igrama, a naš tim predvodiće Dušan Domović Bulut.

Osim njega, u timu Srbije su i Aleksandar Ratkov, Mihailo Vasić, Dejan Majstorović. U slučaju da neko ne bude bio u mogućnosti da igra zbog povrede, rezerve su Stefan Kojić i Marko Savić.

Srbija je jedna od osam timova u muškoj konkurenciji, pošto će učestvovati i timove Letonije, Holandije, Kine, Japana, Poljske, Belgije i ruskog olimpijskog tima, a naša selekcija je favorit za najviši plasman.

Osam timova će igrati u jednoj grupnoj fazi po sistemu svako sa svakim. Dva najbolja tima će direktno proći u polufinale, dok će u četvrtfinale ekipe od trećeg do šestog mesta.

Inače, iako je bilo nagoveštaja da će barem domaća publika prisustvovati takmičenju, danas je doneta odluka da će se Igre ipak održati bez publike.

Bilo kako bilo, verujemo da to naše reprezentativce neće sprečiti da daju svoj maksimum i donesu medalju!