Srbija sa dva tima u četvrtfinalu!
(FOTO: 3x3Serbia)

Srbija sa dva tima u četvrtfinalu!

U okviru priprema za predstojeće Olimpijske igre, kao i Evropsko prvenstvo, reprezentacija Srbije danas igra na Međunarodnom pripremnom turniru, koji se održava u Novom Sadu.

U hali SPENS okupilo se 12 fantastičnih timova, a među njima su i svetski i evropski šampioni. S obzirom na to da komšije iz Slovenije nisu mogle da doputuju, tim Srbije podeljene je na dve selekcije.

Nakon što je Srbija 1 u prvoj rundi upisala pobedu, a Srbija 2 poraz, na red su došle i druge utakmice, te borba za plasman u četvrtfinale, koje je na programu u nedelju.

Srbija 1 se u drugoj utakmici sastala sa Nemačkom, koja je prethodno poražena od selekcije Hrvatske sa 19:20. Gotovo na identičan način otvorena je i ova utakmica, ali je nakon početke prednosti Nemačke usledila serija poena Kovačevića, Dugošije i Savića, pa je Srbija preokrenula rezultat u svoju korist.

Međutim, nisu se gosti predavali, igrao se poen za poenom, ali je Kovačević  još jednom pokazao da igra sezonu života i novom sjajnom partijom predvodio je Srbiju do pobede rezultatom 21:16.

Srbija 2 je u drugoj današnjoj utakmici pobedila Češku sa 21:10. Gledali smo još jednu uzbudljivu utakmicu, ali i utakmicu koja nam je pokazala da se naši momci odlično poznaju. Igrali zajedno ili ne, kvalitet uvek dođe do izražaja.

Ređali su se poeni Buluta i Ratkova, pa je prednost porasla na 13:7, a ni moćno zakucavanje Čeha nije pomoglo. Na kraju, Srbija je upisala više nebo ubedljivu pobedu rezultatom 21:10 i tako obezbedila plasman u četvrtfinale.

Rezultati svih utakmica prvog dana:
Srbija 1 – Hrvatska 18:12
Belgija – Rusija 20:18
Srbija 2 – Austrija 19:20
Holandija – Turska 20:14
Nemačka – Hrvatska 19:20
Belgija – Katar 12:17
Austrija – Češka 18:20
Francuska – Turska 21:15
Srbija 1 – Nemačka 21:16
Katar – Rusija 16:19
Srbija 2 – Češka 21:10
Holandija – Francuska 18:19

Utakmice eliminacione faze igraju se u nedelju, sa početkom od 16.00, direktan prenos moći ćete da gledate na Youtube kanalu Košarkaškog saveza Srbije.

Ono što je posebno zanimljivo jeste što će se u sutrašnjem prvom četvrtfinalu sastati upravo dva srpska tima. Snage će odmeriti i Austrija i Hrvatska, dok će se boriti još i Katar i Francuska, Rusija i Holandija.