3×3 Zlatibor odneo pobedu u prestonici Srbije

3×3 Zlatibor odneo pobedu u prestonici Srbije

Pored Juniora i Kadeta u Beogradu sastale su se i ekipe PRO Seniora. Devet timova sastalo se prvo u grupnoj fazi, a nakon toga su se najbolji plasirali u finale. Trijumfovala je ekipa 3×3 Zlatibor.

 

3×3 ak Sekulić i Nemanjića Orlovi otvorili su ovu deonicu turnira. Veoma uzbudljivoj igri, koja je umalo dovela do produžetaka presudio je pobednički poen Orlova svega dvadeset sekundi pre kraja. Ovim su Orlovi pobedili Sekuliće 21:20. Sledeći trijumf automatski je pripao 3×3 Zlatiboru jer se njihovi protivnici KK Kamerun nisu pojavili. Aviator 3×3 Loćika sastao se sa svojom suparničkom ekipom Gladijatori 3×3. Borili su se Aviatori i Gladijatori, da bi na semaforu konačni rezultat iznosio 18:13 u korist Aviatora. Nemanjića Orlovi 2 ostali su bez lopte nakon što su ih igrači 3×3 Arandjelovac porazili 20:11. Nemanjića Orlovi zauzeli su svoje pozicije ponovo i dodali sebi još jednu pobedu. Samo ovoga puta trijumfovali su nad Caffe Knez KiM ekipom i to sa 13 upisanih poena razlike (21:9). Laganu pobedu sebi je pripisao Brazil Bet nakon što se KK Kamerun ni ovoga puta nije pojavio. Yaris Gang porazio je Gladijatore 3×3 22:11. Zatim su i igrači 3×3 Užice sa 12 razlike porazili ekipu Nemanjića Orlovi 2, rezultatom 21:9. Caffe Knez KiM pobedio je igrače 3×3 ak Sekulić 17:15 nakon uspešnog slobodnog bacanja. Sledeća utakmica završena je tri minuta pre kraja jer je ekipa 3×3 Zlatibor upisala na svoju stranu semafora 21 poen, a njihovi protivnici Brazil bet 11. Yaris Gang je takođe pre isteka vremena postigao 21 poen, dok su za to vreme igrači Aviator 3×3 Loćika postigli 14 pogodaka. Poslednji su u grupnoj fazi nastupili 3×3 Aranđelovac i 3×3 Užice. Užice se pobedom u ovom meču kvalifikovalo u dalje takmičenje (14:9).

Četvrtinu finala otvorili su igrači Nemanjića Orlovi i Aviator 3×3 Loćika.  Aviatori su sebi obezbedili mesto u polufinalnoj utakmici pobedom protivnika 22:13. Utakmica koja je sledeća ostavila publiku u neizvesnosti do pred sam kraj odigrala se izmedju 3×3 Užice i Brazil Bet igrača. Užičani su vodili loptu sve do dva minuta pred kraj. Na tabli je pisalo 16:15, da bi Brazil postigao dva poena i tako prešao u iznenadno vođstvo. Ostalo je napeto sve do pet sekundi pred završetak da bi se Užice ponovo vratilo u vođstvo kada je iz nerešenog semafor prikazao 21:19. U polufinale sledeća se plasirala i ekipa 3×3 Zlatibor nakon što je porazila 3×3 Aranđelovac 21:16. Iako je Aranđelovac startovao sa loptom, Zlatiborci su se polako bližeći kraju meča sve više za istu borili. Smenjivala su se vođstva, a ni izjednačeni rezultati nisu izmicali. Svega minut pre kraja lopta je kroz mrežu prošla u korist Zlatibora. Još jednom su na teren istupili igrači Caffe Knez KiM i Yaris Gang. Ovoga puta se Caffe Knez KiM,  uz podršku publike, plasirao u dalje takmičenje kada su  porazili ekipu Yaris Gang 21:19.

U polufinalu PRO Seniora našli su se Aviatori 3×3 Loćika  i 3×3 Užice. Veoma turbulentna igra, koju su čak igrači Užica napustili pred sam kraj, završila je pobedom Aviatora 20:16. Drugi tim koji se plasirao u finale ovog takmičenja bio je 3×3 Zlatibor nakon što je pobedio Caffe Knez KiM 22:14.

U finalnom meču sastali su se Aviator 3×3 Loćika i 3×3 Zlatibor. Uz dosta dobre asistencije i napade Zlatibora, šanse za pobedu  Aviatorima činile su se sve manje. To se upravo i dogodilo kada se 3X3 Zlatibor plasirao kao pobednik PRO Seniora ovog turnira rezultatom 19:15.

Pobednici takmičenja osvojili su novčanu nagradu od 120,000.00 dinara, drugoplasirani 40,000.00 dinara i opremu od strane Košarkaškog Saveza Srbije, dok su trećeplasirani osvojili opremu.

Katarina Ivanović